Okullarda temizliği kim yapacak?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından eğitim sendikaları okullarda devam eden sorunlara dikkat çekti.

Okullarda temizliği kim yapacak?

Okullarda yardımcı hizmetli ile güvenlik görevlisi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Hijyenik olmayan koşullarda öğrencilerin okullarda bulunmasının  hastalıklara davetiye çıkarttığını söyledi. Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri Bursa’da bulunan okulların kapılarında güvenlik görevlisi olmamasının sorunlara neden olacağını da belirten Gümüş, yaşanacak olumsuzlukların vebalinin sorumlularda olduğunu kaydetti. 

“ÖNLEM ALINMALI”…

Yardımcı hizmetlilerin okullara ne zaman gönderileceğinin hala belli olmadığını da kaydeden Gümüş, “Eylül ayının ortasına gelmemize rağmen İŞKUR yoluyla okullara gönderilecek yardımcı hizmetliler okullara gönderilmediği için okullarımız temizlik sıkıntısı yaşamaktadır. Bir yandan okullara para göndermeyen bir yandan da velilerden para toplanmayacak diyen bakanlık, temizliği kimlerin yapmasını beklemektedir? Bu konuda sorunların yaşanmaması adına tüm sorumluları önlem almaya davet ediyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X