Mudanya’da av çalıştayı

1. Avcı ve Av Çalıştayı Mudanya’da Bursa ve ilçelerinden avcıları katılımıyla gerçekleşti. Moderatörlüğünü Tüm Bursa Avcıları Komisyon Başkanı Hızır Mahmutoğlu’nun üstlendiği çalıştayda, avcıların sorunları ve av hayvanlarının hangi şartlar ve zamanlarda

Mudanya’da av çalıştayı

ÖMER BİLİK

Çalıştayda Avrupa ve Türkiye’de avcılığın karşılaştırılması, avcılık tarihinin dünü bugünü, Av Yönetim Sistemleri, av köpekleri ve sorunları, 4915 Nolu Kara Avcılığı Kanunu konularında katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Tüm Bursa Avcıları Komisyon Başkanı Hızır Mahmutoğlu, avcıların Türkiye ekonomisine av malzemeleri harcamalarının yıllık 500 milyon katkıları olduğunu belirtti. Mahmutoğlu, Bursa’da 12 bin aktif 14 bin de belgeli toplam 26 bin avcı olduğunu belirtti.

Bursa Merkez Avcılık Atıcılık Kulüp Başkanı Prof. Dr. Semih Yazgan, “Burada karşımıza çıkan sorunları tartışıp nasıl bir çözüm bulabilirizi gündeme getireceğiz. Amacımız ülkemizde mutlu bir ortam yaratmak, mutlu bir avcı profili yaratmak, doğayı koruyan bir avcı profili yaratmak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X