O kampanyayı Bursa nasıl karşıladı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, İstanbul’da başlatılan bir kampanyanın Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayında yapılmasıyla ilgili yapılan eleştirileri bugünkü köşesine taşıdı…

O kampanyayı Bursa nasıl karşıladı?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Belediyeler bazen üretim kabızlığı yaşar ve birbirlerinin projelerini taklit ederler.

İstanbul’un CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi de öyle yapmış.

AK Parti İl yönetiminin hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayında Bursa’nın 17 ilçesinde birden hayata geçirdiği, ‘Bakkal Amca’ projesinin benzeri şimdilerde İstanbul’da ‘Halk Bakkal’ olarak uygulamaya sokulmuş.

Bu durumu fark eden AK Partililer, iki gündür sosyal medya hesaplarından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ‘Kopyacı Ekrem’ etiketiyle yüklendiler.

Malumunuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi kentte ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı Kart 16’larla, projeye dahil olan semt bakkallarından istedikleri ürünü alabilme imkânı sunmuştu.

Zincir marketlerden temin edilen klasik, hazır yardım paketleri yerine, dar gelirlilerin gerçek ihtiyaçlarını raflardan kendileri seçebilecekleri bir model bulunmuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ koordinesinde, BESOB ve Bakkallar Odası ile işbirliğine giderek semt bakkallarından ihtiyaç sahiplerinin 5 milyon liralık alışveriş yapmaları sağlanmıştı. Uygulama Bursa esnafını da memnun etmişti.

Bursa projesinin aynısı şimdi İstanbul’da uygulanıyor.

Haliyle bu durum AK Partililerin gözünden kaçmamış.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun bu nedenle taklitçilikle suçluyorlar.

Duruma tepki verenlerin arasında il, ilçe yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri de var.

Kopyacılığa tepki var ama Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da projelerinin İstanbul’un CHP’li Belediye Başkanı’nca örnek alınmasından son derece memnun olduğunu düşünüyoruz.

Geliştirilen projelerin rakip partili belediyelerce tenkit değil taklit edilmesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratları ve Aktaş’ın yakın çalışma ekibini de memnun ettiğini söyleyebiliriz.

Örnek alınmanın, hatta taklit edilmenin başarının göstergesi olduğunu düşünüyoruz.

Patenti alınmamış projelerin işte böyle taklit edilme olasılıkları var.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X