Öğün atlamayın

Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Uzmanı Dr. Pınar Şişman, öğün atlanmasının metabolizmanın üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu söyledi.

Öğün atlamayın

Metabolizma hızı, vücudun besinlerle aldığı kaloriyi enerjiye dönüştürme, bir başka deyişle yakma kapasitesini gösterdiğini kaydeden Şuşman, “Metabolizma hızını belirleyen faktörlerin başında genetik yapı rol oynar. Yaş da metabolizma hızını belirleyen faktörlerden bir diğeridir. 20-40 yaşlarına kadar metabolizma hızı en yüksek iken ilerleyen yaş metabolizma hızını olumsuz etkiler. Vücutta yağ dokusu arttıkça bazal metabolizma hızı düşer, kas dokusu arttığında ise metabolizma hızı yükselir. Genellikle kadınlarda yağ dokusu erkeklere göre daha fazla, kas dokusu daha az olduğu için kadınların bazal metabolizma hızı erkeklere göre daha düşüktür. Düzenli egzersiz yapılması yağ yakımını arttırıp kilo kontrolünü sağlar. Egzersiz dışında günlük fiziksel aktivitenin arttırılması da ek katkı sağlar. Öğün atlanması metabolizmamız üzerine olan olumsuz etki yapar. Bunun için öğün atlanmaması ve ara öğün alınması önemlidir. Bununla birlikte çok düşük kalorili şok diyetlerden kaçınılmalı, sağlıklı ve dengeli beslenilmelidir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X