Osmangazi’de ‘sıfır atık’ seferberliği

Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘‘Sıfır Atık Projesi”ne destek olmak için geri dönüşüm seferberliği başlattı.

Osmangazi’de ‘sıfır atık’ seferberliği

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yetkili firma ve işletmelerin temsilcileri ile protokol imzaladı. Çevre temizliği ve insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan bitkisel atık yağlar, içerdiği ağır metaller nedeniyle doğaya atıldığında ciddi boyutlarda çevre kirliliğine neden olduğunu belirten Dündar, floresan gibi aydınlatma ekipmanları ile kullanım ömrü tamamlanmış e-atıkların da toplanması gerektiğini vurguladı. Bu konuda yetkili firma ve işletmelerin temsilcileri ile protokol imzalayan Dündar, toplanan atıklarların geri dönüşüm ile ülke ekonomisine de kazanç sağlayacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X