Pandemide aile hekimine özel görev geliyor: Hastaneye gitmeden tedavi

Vatandaş tedbirlerde gevşeyince vaka sayıları dikkat çeken bir artış meydana geldi. Pandemi mücadelesinde yeni uygulamalar için çalışma başladı. Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı modelde; aile hekimleri bundan böyle hastaneye gitmeden ilk tedaviyi üstlenecekler.

Pandemide aile hekimine özel görev geliyor: Hastaneye gitmeden tedavi

Vatandaşın ipin ucunu bırakmasıyla vaka sayıları artınca, pandemi mücadelesinde yeni uygulamalar için çalışma başladı. Bu amaçla, pek çok ülkeye model olan aile hekimliği koronavirüs mücadelesinde daha aktif hale getiriliyor.

Filyasyon ekiplerinin oluşturduğu listelerde temaslıların takibini üstlenen ve birinci basamak sağlık hizmeti veren aile hekimleri, bundan böyle aileyi en iyi tanıyan yapı olarak hastaneye gitmeden ilk tedaviyi üstlenecekler…

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Pandemide aile hekimine özel görev geliyor: Hastaneye gitmeden tedavi

Pandemi başladığında… Özellikle mart ayı başında kamuoyu duyarlı hale geldiğinde her akşam televizyon başında, ya da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın twitter hesabına bakarak koronavirüs vaka sayılarını izliyorduk.

O süreçte…

Türkiye önlemler ve sağlık kadrolarının cansiperane çalışmasıyla koronavirüs mücadelesinde diğer ülkelere göre başarılı oldu, pandemi kontrol altına alındı.

Ne var ki…

Toplumsal duyarlılık havaların ısınmasıyla gevşedi ve bunun sonucu vakalar artınca da her akşam pandemi tablosunu izleme alışkanlığı, geri döndü.

Mevsim yaz. Kış koşullarında insanları evlerinde tutmak kolaydı, ama sıcak havada dışarı çıkmayı engellemek pek de kolay olmuyor.

Buna…

Sahil yerleri ve piknik alanları eklenince yaz turizmi hareketi oluştu. Ekonomi çarklarının dönmesi için başlatılan normalleşme adımları ise vatandaşın salgına karşı duyarlılığını olumsuz etkiledi.

Sonuçta…

İpin ucunu bırakan bir toplum görüntüsü doğdu.

İşte…

Bu gibi nedenlerle vakaların artması üzerine, mevcut sağlık uygulamalarına yeni kademeler eklenmesi gündeme geldi.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X