Panorama Müze’nin dünya galası: 50 ülke sanal konferansta buluştu

Bursa’nın gözbebeği Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin bir anlamda dünya galası yapıldı. Uluslar arası Panorama Konseyi Konferansı’nın planlı Bursa toplantısı pandemi nedeniyle fiziki katılım yerine dijital ortamdan yapıldı. 57 sunum yapılan ilk günün toplantısını dünyanın her yerinden bin kişi izledi. Konsey’in Brezilyalı başkanının övgüler yağdırdığı Panorama’yı tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iki toplumun karşılaşmasının dünyanın en büyük kubbesinde tasvir edildiğini söyledi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Panorama Müze’nin dünya galası: 50 ülke sanal konferansta buluştu

2 yıl önceydi… Uluslararası Panorama Konseyi ilk kez Türkiye’de toplantı yapmayı kabul etti ve 27. toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.

O organizasyona…

Panorama 1326 Fetih Müzesi Direktörü Orhan Mollasalih de katıldı ve ikili temaslar sonucu Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson’ı açılış hazırlıkları yapılan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ne davet etti.

Bunun üzerine…

Konsey’in Brezilyalı başkanı Thompson müzeyi görmek için Bursa’ya geçti. Gezdikten sonra da hayranlığını şöyle dile getirdi:

“İyi ki Türkiye ile aynı yarım kürede değiliz. O zaman bu yarımkürenin en muazzam Panorama Müzesi’nin Brezilya’da olduğunu söyleyemeyecektik.”

Bununla birlikte…

“Fetih Müzesi, savaş değil de tek barış müzesi” yorumunu yaptı.

İşte…

O ziyarette Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yaptığı teklifle Uluslararası Panorama Konseyi, geçen yıl Amerika’nın New York kentin toplantısından sonra bu yılki 29. toplantı için Bursa’yı seçti.

Ne var ki…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X