Pazara zam yağdı

Vatandaşların virüs salgınından korunmak için yeşillik ve meyveye yoğun talep göstermesiyle pazarlarda etiketler fiyatları arttı. En fazla zam 10 liraya ulaşan fiyatıyla limonda görülürken, portakal da 5 liradan satılmaya başladı.

Pazara zam yağdı

DERYA DEMİR PINAR

Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’de de hızla yayılmaya başlayan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evden çıkmamaları istenen vatandaşlar pazarlara akın etti. Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, Bursa genelindeki pazar yerlerinde tüketici yoğunluğunun yüzde 30 arttığını belirterek, sebze meyve talebinde ise yüzde 60 artış görüldüğünü söyledi. Pazarda zam şampiyonunun limon olduğunu ifade eden Aksu, söz konusu üründe talep patlaması yaşandığını ve kilogram fiyatının 6 liradan 10 liraya çıktığını kaydetti. Vatandaşın kiviye de yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Aksu, bu üründe de fiyatın 1 lira zamlanarak 9 liraya çıktığını vurguladı.

PORTAKAL 5 LİRAYA ULAŞTI

Havucun fiyatının 3 liradan 5 liraya yükseldiğinin altını çizen Aksu, ‘’Portakal 4 liradan 5 liraya, kivi 8 liradan 9 liraya, elma 5 liradan 6 liraya çıktı. Marul 4, turp 5, patates 5, domates ise 2,5 liralık fiyatlarıyla geçen hafta ile aynı rakamlardan tezgahlardaki yerini aldı” dedi. Aksu, sivri biberin 14 liradan 10 liraya, salatalık fiyatının ise 10 liradan 9 liraya düştüğüne işaret etti.

KARPUZA TALEP YOK

Pazardaki genel durumu da değerlendiren Aksu, ‘’Evlerinde kalan vatandaşlar market alışkanlıklarını terk ederek pazarlara yöneldi. Hem ürünlerin daha taze olması hem de açık alanda pazarların kurulması vatandaşın tercih sebebi oldu. Bu dönemde en fazla talep yeşillik ve meyvede yaşandı” diye konuştu. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlerin soğana yöneldiğine dikkati çeken Aksu, çok fazla ürün olduğundan soğan fiyatının değişmediğini ve 5 liradan satıldığını anlattı. Virüs nedeniyle İran karpuzunun yerini Yemen’den gelen karpuzlara bıraktığını kaydeden Refik Aksu, ‘’Buna rağmen karpuz hiç satılmıyor. Şu anda kilogram fiyatı 10 lira” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X