Ruslarla bir günde 400 iş görüşmesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği UR-GE projeleriyle sektörlere ivme kazandırmayı sürdürüyor.

Ruslarla bir günde 400 iş görüşmesi

Bursa iş dünyası temsilcileri Uzay- Havacılık ve Savunma (UHS) ile makine sektörleri özelinde gerçekleştirilen UR-GE faaliyeti kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’da ikili iş görüşmeleri (B2B) yaptı. Rus iş insanlarının yoğun ilgisiyle düzenlenen B2B organizasyonunda 35 kişilik BTSO heyeti, bir günde 400’ü aşkın iş görüşmesi gerçekleştirdi. BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin 2016 yılının ikinci yarısından itibaren yeniden ivme kazanmaya başladığını söyledi. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik temasların her geçen yıl daha da arttığını vurgulayan Şener, “Bursa iş dünyası olarak ülkemizin ihracat odaklı büyüme hedefleri doğrultusunda Rusya ile ticari ilişkilerimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda stratejik sektörlerimiz olan makine ve uzay-havacılık, savunma alanlarında hayata geçirdiğimiz iki UR-GE projesinin ortak etkinliğiyle firmalarımız için önemli iş fırsatları oluşturduk. Önümüzdeki süreçte yapacağımız organizasyonlarla ülkemizin Rusya ile hedeflediği 100 milyar dolarlık ticaret hacmine en yüksek katkıyı vereceğimize inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X