Rusya, Güneş’e yelken açacak!

Rusya’daki Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi Gençlik Uzay Merkezi mühendisleri, Güneş’i araştırmak için uzayda kolaylıkla yörünge değiştirebilecek katlanabilir yelkenli uydular geliştirdi.

Rusya, Güneş’e yelken açacak!

Bu uyduların Aralık 2019’dan itibaren yörüngeye gönderilmesi bekleniyor. Merkezin çalışanlarından Anatoliy Şapavalov, yaptığı açıklamada, geliştirilen uydulardan 2’sinin Aralık 2019’dan itibaren yörüngeye gönderilebileceğini doğruladı. Aralık ayında çalışmalarımızın tamamlanacağını belirten Şapovalov’a göre, uyduların yörüngeye ne tür bir roket aracılığıyla gönderileceği ise henüz kesinleşmiş değil.

DÖNEN YELKENLERİ VAR…

Yarilo isimli uydular, dönen yelkenleri aracılığıyla yörüngesini değiştirebiliyor. Yörüngeye girdikten sonra çarklar, manyetik bobinler ve merkezkaç kuvveti aracılığıyla yelkenlerini uygun konuma getirebiliyor. 2 adet Yarilo yelkenlisinin gönderilmesinin planlandığı 600 kilometre irtifada, atmosferin yoğunluğundan ötürü yalnızca aerodimanik frenler kullanılabiliyor.

Şapovalov “Kontrollü bir düşüşün ardından yavaşlamaya, duraksamaya ve inişe başlıyoruz. Bu sayede uydular, yörüngede uygun biçimde yönlendirilebiliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X