Şankaya’nın mezunları buluştu

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi mezunları, Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte biraraya geldi.

Şankaya’nın mezunları buluştu

HATİCE DAL

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen organizasyonda buluşan mezunlar, eski günlerini ve anılarını yadederken, Mezunlar Orkestrası tarafından verilen konserle doyasıya eğlendi. 

Geçtiğimiz günlerde 25. yılını kutlayan ve  ilk mezunlarını 2000 yılında veren Bursa’nın örnek eğitim yuvalarından biri olan Şükrü Şankaya Anadolu Lises, bu yıl ilk defa ‘Mezunlar Buluşması’  gerçekleştirdi. Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Mezunları Derneği tarafından okulun bahçesinde gerçekleştiliren organizasyonda, bu okulun sıralarında eğitim gören mezunlar biraraya gelerek özlem giderdi. Bine yakın mezunun katıldığı Mezunlar Buluşması’nda, eski günlerini ve anılarını yadeden mezunlar, Mezunlar Orkestrası tarafından verilen konserde doyasıya eğlendi.   

“GELENEKSEL HALE GELECEK”…

Mezunlar Buluşması’nın bundan sonra geleneksel hale getirileceğini belirten Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Mezunlar Dernaği Başkanı Burcu Ertur, “Bu yıl 25 Nisan’da bir dernek oluşumuna gittik ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği’ni kurduk. Derneği kurmamızdaki ilk amaç, bu okulun sıralarında eğitim görmüş öğrencileri buluşturarak özlem gidermelerini sağlamaktı. Diğer bir amacımız ise lisede okuyup ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs desteği sağlamak” dedi. Organizasyonun ilk defa düzenlenmesine rağmen katılımın oldukça yoğun olduğunu da belirten Ertur, “Bu okuldan mezun olmaktan inanılmaz gururluyuz hayatımıza oldukça iyi dokunuşlarda bulundu” şeklinde konuştu. 

“ŞÜKRÜ ŞANKAYA’YI BURADA ANMAK ÖZEL BİR DUYGU”…

Türkiye’nin iş ve sosyal hayatına güzel çocuklar yetiştirdiklerini dile getiren Kurucu Okul Müdürü Ziya Demir de, “1993 yılında kurduğumuz okuldan 2002 yılında ayrıldım. O günden sonra çocuklarımın hepsini bir arada görmek mükemmel bir şey. Şükrü Şankaya’yı burada anmak çok özel bir duygu. İlk defa bir araya gelmek oldukça güzel hissetirdi. Yetiştirdiğimiz çocukları ülkemize, cumhuriyetimize armağan ettik. Bir eğitimci için bundan daha güzel bir şey olamaz. Bu etkinliğin her yıl devam etmesi temennimiz” dedi. 

İLK VE SON MEZUNLAR…

Okulun mezunlarını bir araya getirecek organizasyonların daha sık tekrarlanması gerekliliğinin altını çizen okulun ilk mezunlarından Melih Topanecioğlu ise, “Okuldan mezun olalı 19 yıl oldu. Benim daha önce bu kadar mezun arkadaşla bir araya gelme fırsatım olmamıştı. Etkinlik devam ederse ben katılımlarımı sürdürürüm. Bu okuldan mezun olmanın hayatımda faydalarını her zaman hissettim” ifadelerini kullandı. Son dönem mezunlarından Özgür Damar da, “Benden önce bu sıralarda eğitim görmüş insanlarla aynı ortamda bulunmak güzel bir duygu.  İlk organizasyon olmasına rağmen katılım oldukça iyi. Bu oranın her yıl giderek artacağını düşünüyorum. Bu liseden mezun olmak bana özgüven sağladı. Kendine güvenen bir birey olduysam bu mezun olduğum lisenin bana getirisi” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X