‘Tedbiri elden bırakamayız’

Rehabilitasyon merkezleri için hazırlanan derinlikli maskelerin teslim töreninde maske kullanımına ilişkin vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “bu konuda çok daha dikkatli hareket etme zorunluluğumuz var. Bugün ekonominin çarklarının dönmesini istiyorsak, evimize ekmeğimizi yeniden düzenli şekilde kazanalım getirelim, yaşamımız etkilenmesin istiyorsak, hafta sonları ailemizle pikniğimizi yapalım, gezelim istiyorsak bu konuda olabildiğince dikkatli olacağız” dedi.

‘Tedbiri elden bırakamayız’

Pandemi sürecinde maske üretimiyle Türkiye’ye örnek olan İnegöl Belediyesi, şehirde hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin talebi üzerine engelli çocuklar için ön yüzeyi şeffaf ve derinlikli şekilde dudak okumaya imkan sağlayan maskeler üretti. MÜSİAD sponsorluğunda İnegöl Belediyesi İNESMEK atölyelerinde üretilen maskeler, bugün düzenlenen mini törenle rehabilitasyon merkezlerine ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MATERYAL

Burada rehabilitasyon merkezleri adına bir açıklama yapan Üçel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sözer Özbek, “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Çin’de başlayan Covid-19 hastalığı sebebiyle 15 Mart 2020 ile 15 Haziran 2020 tarihleri arasına Milli Eğitim Bakanlığı tedbirleri gereği kapatılmıştı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, yeni normal koşul ve tedbirler altında tekrar hizmetine başlamış, olumlu bir şekilde de devam etmektedir. Çocuklarımızın ve öğretmelerimizin özellikle dil konuşma ve ifade gerektiren becerilerin eğitiminde eğitsel maskeye ihtiyacı oldukça fazladır. İnegöl MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ve yöneticilerinin bizleri rehabilitasyon merkezinde ziyaretleri sırasında konu açılmış, eğitsel maske temini konusunda yardımcı olabileceklerini tarafımıza iletince İnegöl Belediyesi İle iletişime geçilmiş ve üretim talebimiz olumlu değerlendirilmiştir. Eğitsel Maske çok kullanımlı, temizlenebilen, öğrenci ve öğretmenlerin yeni normal koşullarda gerekli bir eğitsel materyaldir. Eğitsel Maskelerin üretim ihtiyacını karşılayan İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’a, Eğitsel Maskelerin maddi kısmını karşılayan İnegöl MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel’e ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı bir borç biliriz. Eğitsel maskeleri İnegöl’de faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ve İnegöl rehberlik araştırma merkezine ihtiyaçları oranında göndereceğiz “dedi.

HER KOŞULDA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ise “MÜSİAD olarak her zaman devletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar da bizim çocuklarımız. Sözer Hocamızı ziyaret ettiğimizde böyle bir ihtiyaç olduğundan bahsetti. Biz de seve seve bu kampanyaya katılabileceğimizi söyledik. Onların gelişimi, eğitimi bizim için çok önemli. Evlatlarımızı topluma kazandırma adına çorbada bir nebze bizim de tuzumuz olursa memnun oluruz. Bu anlamda Başkanımıza, Başkan Yardımcımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇ OLDUĞU SÜRECE MASKE ÜRETİMİ DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Alper Taban da güzle bir işbirliği sonucu engelli öğrencilerin ihtiyacının karşılandığına vurgu yaparak “Bugün yine maskelerimizin üretildiği atölyelerimizdeyiz. Arkadaşlarımız burada özveriyle bir değer üretiyor. Vatandaşlarımız da bunu görsün istiyoruz. Bugün de bizim daha önce işitme engelli vatandaşlarımız için ürettiğimiz ön yüzeyi şeffaf ve derinlikli maskelerin teslimi için buradayız. Daha önce rehabilitasyon merkezlerinin ziyaretinde bu konu iletilmişti. Buna ayrı bir güzellik daha eklendi. MÜSİAD her zaman iyiliğin, güzelin, faydalı olacak çalışmaların yanında. İş adamlarımız üretiyorlar ve değer katacak her çalışmanın içerisinde yer alıyorlar. Bu hem İnegöl’ümüz hem MÜSİAD adına da çok ciddi bir fayda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler de bu maskeleri ihtiyaç olduğu sürece üretmeye devam edeceğiz” dedi.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ

Maske ve diğer tedbirler hususunda uyarılarda da bulunan Başkan Taban, “Bugün gelinen noktada halen yeni vakalardan, ölümlerden bahsediyoruz. Bu işin ciddiyetini kavramamız gerektiğine inanıyorum. Nasihat etmek benim haddime değil ancak bir gerçekliği de duyurmamız gerekiyor. Şehrimizde de vakalarımız var. Düşündüğünüz zaman Çin’de başlayan mevzu, bugün nerelere geldi. Dolayısıyla bu konuda çok daha dikkatli hareket etme zorunluluğumuz var. Bugün ekonominin çarklarının dönmesini istiyorsak, evimize ekmeğimizi yeniden düzenli şekilde kazanalım getirelim, yaşamımız etkilenmesin istiyorsak, hafta sonları ailemizle pikniğimizi yapalım, gezelim istiyorsak bu konuda olabildiğince dikkatli olacağız. Bu tedbirlerden biri de maske. Evet, bizi bir miktar sınırlıyor olabilir ancak bir hasta yatağında değiliz, makinaya bağlı değiliz. Hayatın kontrollü şekilde devam edebilmesi adına biz bu özveriyi vatandaşlarımızdan istiyoruz. Kaldı ki hiç kimsenin sağlığının etkilenmesini istemeyiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X