‘Terör örgütleri bazı devletlerden cesaret alıyor’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, uluslararası terör örgütlerinin bazı büyük devletlerden cesaret alarak varlıklarını koruduklarını belirtti. Antalya’da 25 Mart’ta gerçekleştirilen “Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi Parlamento Başkanları Konferansı”na ev sahipliği yapan Şentop, Türkiye’nin terörle mücadelesini değerlendirdi.

‘Terör örgütleri bazı devletlerden cesaret alıyor’

Şentop, “Türkiye, son zamanlarda yaptığı operasyonlarla terör örgütlerini sınır içerisinde faaliyet yapamaz hale getirdi ve ülke içerisinden insan kaynağı desteğini kuruttu. Bunun dışında terör örgütleri, Türkiye’nin sınırında Irak’ta ve Suriye’de yönetim boşluğunda faydalanarak konuşlanmaya çalışıyorlardı. Türkiye, sınır ötesi harekatlarıyla da bunların önünü kesti” dedi.

Şentop, “Terörün en önemli boyutu da onlara en azından manevi anlamda arka çıkan, destek veren bazı devletlerin varlığı. Uluslararası terör örgütlerinin bazı büyük devletlerden cesaret alarak varlıklarını korudukları, sürdürdükleri kanaatindeyim. Bu bağlantıların da kesilmesi lazım” diye konuştu.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X