‘Timsah Arena’ ve Kocayayla’ya Avrupa takımları gelmeli’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’nın yeni stadı Timsah Arena ile Kocayayla’ya yabancı takımların gelmesi gerektiğini söyledi.

‘Timsah Arena’ ve Kocayayla’ya Avrupa takımları gelmeli’

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2. Bursa Turizm Zirvesi, Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO, Uludağ Üniversitesi, TÜRSAB, GÜMTOB ve BURO iş birliği ve ile ‘Bursa’da 12 ay turizm’ temasıyla düzenlenen sempozyumda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Turizmin hangi konu başlığını ele alırsak alalım, alt yapısı Bursa’da var. Güneş, sahil, dağ, yayla, inanç, kültür ve sağlık turizmi Bursa’da var. İnanıyorum ki spor turizmi de Bursa’nın turizm başlıkları arasında güçlü yerine alacaktır. Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’nın da Bursa’da temsil edilmesi benim için ayrı bir güç kaynağı ve destektir. Her türlü organizasyonda sağlık turizmini daha güçlü yapabilmek adına farklı bir ayak oluşacaktır. Spor turizminde ise stadyum sadece futbol için değil, uluslararası organizasyonlar için de önemlidir. Süper lig takımlarımız Avusturya, Almanya gibi yurtdışına antrenmanlara giderken, artık yurtdışından da takımlar niye Bursa Kocayayla’ya gelmesin? Neden burayı havasıyla, doğasıyla farklı bir antrenman alanı olarak görmesin? Tüm dinamikleri ortaya koyarsak Bursa’nın ulu şehir olma vasıflarını farklı bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Bursa’nın 2 yılda termal ve termal sağlık turizmi mantalitesini yakaladığını, ancak ulaşım konusunda Yenişehir ve Bursa havaalanlarının pratik noktalara taşınması gerektiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Körfez geçişi ve otobanın nisanda hizmete geçmesi Bursa için önemli. Hızlı tren, teleferik ulaşımı da önemli katkılar sağlayacak. Yenişehir Havaalanı’nın bu salondaki insanlar tarafından kullanmamış olması önemli bir mesele. Ancak bir yıl içinde THY ve farklı özel sivil hava işletmeleriyle hava ulaşımında dinamikleri harekete geçirerek, hava yolu imkânlarını kullanmayı da başarmalıyız. Sahil, hava, deniz, kara ve şehir içi ulaşımlarını daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bu zirveden yönetici olarak tüm bakanlıklara farklı yol haritaları çıkacaktır. Ancak özel sektör ve girişimcilerin dinamiklerini güçlü hale getiremezsek kamu altyapısı tek başına yeterli olmaz. Önemli verileri hep beraber değerlendirirsek, helvayı birlikte yapmayı başaracağız” dedi.

Bursa’nın daha çok sanayiye ağırlık vererek turizm alanını ihmal ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, özellikle sağlık turizminin kendileri için stratejik bir alan olduğunu kaydetti. Müezzinoğlu, Bursa’nın yalnız bir alanda büyümesinin Bursa’nın eksikliği olacağını belirterek, “Yedi bakanlıkla birlikte sağlık turizminin koordinasyonu Sağlık Bakanlığı’mıza verildi. Türkiye genelinde farklı boyuta taşımak gibi bir sorumluluğun altyapısını büyük ölçüde bitirdik. Özellikle termal sağlık turizmini, tanıtım ve pazarlama bakış açıları ve farklı dinamiklerle önümüzdeki günlerde kamuoyunun uygulama gündemine güçlü bir şekilde getirmiş olacağız. Ülke olarak ciddi bir planla, bölgemizde 1,5 milyarlık nüfusa hizmet edecek bir potansiyele sahibiz. Bursa da bu anlamda ciddi alt yapısı olan bir vilayetimiz. Sağlık turizminde ister medikal, isterse termal, yaşlı ya da diğer alanlarda akreditasyonu güçlü hale getirmezsek ve hizmeti aldıktan sonra güveni sağlamazsak inişe başlarız. Mutlaka bunu merkeze alan, bu hizmeti veren bir yapıyı bu yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Bursa’nın büyük turizm potansiyelini ve özündeki geniş coğrafyayı ön plana çıkarması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ise, “Turizmde tanıtımı ön plana almalıyız. Bursa’da emek ve meyve zenginliğinin çok geniş olduğunu görmekteyiz. Bursa’yı bu yönden de tanıtmak çok önemlidir. Kütüphane, müze ve kültürel salonlar bakımından da kentler ölçülmektedir. Bursa’nın medeniyet derinliğine götüren çınar ağaçları da o şehrin medeniyet şehri olduğunu ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ise, “Yaptığımız yatırımlarla Bursa’nın termal şehri ruhunu tekrar canlandırıyoruz. 50 tesise termal suyu götürdük. Sıcaksu bölgesi dediğimiz tabakhanelerde de çalışmalar başladı. Bursa’daki tüm ilçelerde sağlık ve termal turizmi için çalışmalarımız var. Kısa zaman zarfında turist sayısını arttıracağımıza inanıyorum. Bunun için yapılacak tüm kararların altına imza atmaya hazırız” diye konuştu.

Hacivat ve Karagöz tiplemeleriyle Bursa’nın tarihi mekanlarından kaplıcalarına, tatlılarından dönerine kadar bir çok özelliği salondakilere tanıtıldı. Konuşmaların ardından turizm konferansına katılanlara plaket verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X