Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın kaptanlığı elinden alındı

Süper Lig’de Milli Takım arası sürerken Trabzonspor’da Burak Yılmaz gündemi meşgul ediyor.

Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın kaptanlığı elinden alındı

Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu camiaya birlik çağrısı yaptı. Son dakika haberine göre feda istenen oyuncular öncelikle ödenmeyen alacaklarını talep etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, camiaya birliktelik çağrısında bulunarak, “Yarım asrı deviren bu bordo-mavi ulu çınarı, taraftarlarımızla yan yana, karşılıklı anlayış ve dayanışma içinde ve çok çalışarak daha da ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadesini kullandı.

TRT Spor’a göre Trabzonspor kulübü yönetim kurulu kararıyla Burak Yılmaz’ın kaptanlığını geri aldı. Burak Yılmaz takımın ikinci kaptanıydı.

Burak Yılmaz bombası

Trabzonspor kulübü Burak Yılmaz’la ilgili spekülasyonlar üzerine sabah saatlerinde ayrıntılı bir açıklama yayımlamıştı. Detaylı hesapların yer aldığı metinde Milli futbolcuya yapılan ödemeler, tarihleri ve yaşanan gecikmelerin nedenleri anlatıldı.

Açıklamada “Hal böyleyken Burak Yılmaz gibi, kulübümüzde şampiyonluk yaşamış, burada ‘yeniden’ doğmuş ayrıca takım kaptanlığı yapan birisinin -ödemeleri belirli bir denge ve rutine oturtma gayretimize rağmen – sürekli ihtarlar üzerinden parasını talep etmesini anlamlandıramadığımızı vurgulamak isteriz” denilmişti.

Trabzonspor’un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak Trabzonspor’un açıklamasına yanıt vermişti.

Burak Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, alacaklarını gerekçe göstererek bordo-mavili kulübe çektiği ihtar ve Türkiye Futbol Federasyonuna başvurması sonrasında yaşanan tartışmaları hayretle takip ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Aslında herkes bu olayın para ile alakası olmadığını çok iyi bilmesine rağmen nedense gerçekleri söylemiyor. Para ile alakalı bir durum olsa geçen sene de tavrım bu olurdu fakat geçen sene değil federasyona başvurmak tek kelime para konuşmadım ve kulüp içinde neler yaptığımı çok iyi biliyorsunuz. Bu duruşumdan asla vazgeçmeyeceğimi de bilmenizi ister, saygılar sunarım.”

Burak Yılmaz’a taraftar desteği

Trabzonspor’da alacakları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunan Burak Yılmaz da antrenmanda yer alırken antrenmanı izleyen bir grup taraftar, Burak Yılmaz lehine tezahüratlarda bulunarak oyuncuyu tribüne çağırmıştı.

Burak Yılmaz da tribün önüne giderek taraftarlara alkışla karşılık verirken Bordo-mavili taraftarlar, daha sonra tüm takımı tribüne çağırıp alkışlamıştı.

Alanyaspor maçı hazırlıkları

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında 17 Eylül Pazartesi günü deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.  

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde yapılan antrenmana, milli oyuncular Uğurcan Çakır, Vahid Amiri, Majid Hosseini, Ogenyi Onazi, Filip Novak, Esteban Alvarado, Juraj Kucka ile Yusuf Yazıcı katılmadı. Jose Sosa, Zargo Toure ve Kamil Ahmet Çörekçi ise takımdan ayrı özel program dahilinde çalıştı.

Sohbet toplantısı

Trabzonspor’un akşam antrenmanı öncesi teknik direktör Ünal Karaman, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantının ardından Karaman, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Feda istendi ancak…

Trabzonspor yönetimi Sosa, Kucka, Burak, Rodallega ve Olcay’la ‘feda’ görüşmesi yaptı. Bordo mavili futbolculardan indirime gidecekleri yönünde sözler alındı. Fakat oyuncular “Önce birikmiş alacaklarımızı ödeyin” cevabını verdi. Ödeme sonrası indirim için masaya oturulacak..

Trabzonspor ligde verdiği müccadeleyi sürdürürken yönetimde bir yandan oyuncuların maaşlarını ödemek için yoğun çaba sarfediyor. Takım içinde bazı oyuncular alacakları için mahkemeye başvurma yolunu seçerken bazıları ise yönetime rahat olun mesajı verdi.

Geçen seneden ve bu seneden biriken toplamda 800 bin Euro’luk alacağını alamayan Burak Yılmaz kulübe ihtarname gönderirken. Onur  Kıvrak ve Mustafa Akbaş’a da uzun süredir ödeme yapılmadığı kaydedildi.

Yönetimin geçtiğimiz hafta “Maddi anlamda zor durumdayız, maaş konusunda biraz sabredin” sözleri üzerine iki futbolcunun ” Önemli değil, rahatlayınca ödersiniz.” cevabı adeta mest etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X