Türkiye büyük bir sağ bek kazanacak

SPOR MASASI’nın konuğu olan Recep Çetin, 16 yaşındaki Muhammed Emin’den övgüyle bahsetti

Türkiye büyük bir sağ bek kazanacak

Afyonkarahisar kampında OLAY TV‘de konuşan Recep Hoca, “Bu sezon Bursaspor’un ne yapacağını kimse kestiremeyecek. 3 ay sonra Muhammed Emin’i sağ bekte, Çağatay’ı kenarda oynarken görürseniz sakın şaşırmayın” dedi.

Teknik Direktör Samet Aybaba’nın yardımcısı Recep Çetin, Bursaspor’da yaşanan son gelişmeler, transfer çalışmaları, oyuncuların son durumu ve bu sezonki hedef konusunda önemli açıklamalar yaptı.

OLAY TV’nin SPOR MASASI programında Orhan Güney ve Erkan Sağlık’ın sorularını yanıtlayan Çetin, “İki senedir kaos yaşayan dağılmış bir takımın üzerinden bunu kaldırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BATALLA KOŞMAKTAN YIPRANMIŞ

Bursaspor’un geçen sezon oynadığı maçların tamamını izlediklerini ve önemli bir tespitte bulunduklarını ifade eden Recep Hoca, şunları söyledi: “Bu takım topa sahip olmamış.

Yüzde 30’larda oynamış. Bursaspor, oyun kurgusu olmadan sadece koşmuş. Rakibe at, koşla olmaz. Bir insan ne kadar koşabilir ki? Usain Bolt’u getir o zaman koşsun. Futbol topla oynanan bir oyun. Batalla neden yıpranmış? Koşmaktan.”

LİDER OYUNCU YOKMUŞ

“Hem gol atacak hem gol attıracak bir de savunmaya yardımcı olacak. Lider oyuncu eksikliği oluşur ki, bunu da gördük. Bu sezon futbolcular da büyük sorumluluk alacak. Taraftar artık çok bilinçli.

Futbolculara söylüyorum; -taraftarın yüreği olabiliyor musun? Savaşacaksın, yorulmayacaksın. Bunları yap kaybet. Ama taraftara birşey vermeyeceksen, burun kıvıracaksan, sonra da paran 3 gün geç yatınca sorıun çıkaracaksan bu işi yapma-”

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Kadroya almadıkları oyuncularla alakalı bir tasarruflarının olmayacağını da kaydeden Recep Çetin, “Bir karar verdik sonuna kadar da arkasında durmalıyız. Bu takıma zarar verecek isimler de var içlerinde.

Doğru, yanlış bir karar aldık geri dönmek olmaz” diye konuştu. Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Recep Hoca, şöyle konuştu: “Ön bölgeye 3 transfer istiyoruz. Kalemiz, savunmamız, orta sahamız çok iyi.”

FERNADAO TARZI GOLCÜ ARIYORUZ

“Fernandao tarzı bir adam olsa bizde çok iş yapar. Hafta içinde bekliyorum, bir ışık görüyorum. Yasin’i beğeniyoruz, istiyoruz. Volkan Şen’le alakalı bizim bir talebimiz yok. Saivet’le görüştük.

Ona İngiltere’de oynama garantisi vermişler. Eğer olmazsa ilk tercihi biziz. 4 iyi kalecimiz var. Onlarla ilgili bir planlama yapılacak. Biri gönderilse bile bu kiralama yönetimiyle olacak. Niye eldeki iyi oyuncumuzun tapusunu verelim ki. Bursaspor kalecilerini asla satmayacak.”

ÇOK UMUTLUYUM

Genç oyuncuların performanslarından memnun olduklarını söyleyen Recep Hoca, “Muhammed Emin Sarıkaya diye 2002 doğumlu bir futbolcumuz var. Böyle çalışmaya devam ederse önümüzdeki yıl Tükiye büyük bir sağ bek kazanabilir. Şöyle söyleyeyim, bu sezon Bursaspor’un ne yapacağını kimse kestiremeyecek. 3 ay sonra Muhammed’i sağ bekte, Çağatay’ı kenarda oynarken görürseniz sakın şaşırmayın. Ben çok umutluyum” şeklinde konuştu. 

Necid aradığımız golcü değil

Çekyalı futbolcunun istedikleri özellikleri taşımadığını söyleyen Recep Hoca, “Biz o bölgeye baba bir golcü arıyoruz” dedi.

Recep Hoca, “Tomas Necid’i niye düşünmüyorsunuz?” şeklindeki sorumuza, “Kötü oyuncu değil ama bizim aradığımı türden de değil. Dağınık bir santrfor. Bizim golcümüz baba olmalı. Badji, Shehu, Aytaç üçlüsünü tamamlamalı. Kaleye sırtı dönük oynamalı. Mesela Stancu da tek başına bir golcü değil. Eğer baba bir golcü alırsak bakın o zaman Stancu da nasıl daha fazla kendini gösterecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X