Uludağ için gerekli adımları atacağız

Uludağ’da tüm otoritenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü açıklayan Nadir Alpaslan, ”Kış turizm merkezimizin çok daha etkin olması için adımları atacağız” dedi.

Uludağ için gerekli adımları atacağız

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, ‘Beyaz Cennet’ Uludağ ve İznik’le ilgili müjdeler verdi.
Alpaslan, Bursa Valiliği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Turizm Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin turizm potansiyelinin daha üst seviyelere çıkarılması için çalıştıklarını söyledi.

Bu noktada Bursa’nın önemli alanlardan biri olacağını kaydeden Alpaslan, ”Uludağ ile ilgili geçmişten gelen kronik sorunların aşılması için atılması gereken adımlar var.

Birden fazla kurum ve yapının orada otorite sahibi olması nedeniyle birçok şey yapılamıyor. Uludağ’da tüm otoritenin Kültür ve Turizm Bakanlığında olmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Kış turizm merkezimizin çok daha etkin olması için adımları atacağız. Ayrıca İznik müzemizi de en yakın zamanda açacağız” diye konuştu.

GELİŞEN YÜZÜMÜZ TURİZM OLMALI 

Vali İzzettin Küçük de, yaz turizmin Bursa’da iyi geçtiğini, otellerdeki doluluk oranının yüzde 90-95 seviyelerine ulaştığını vurguladı. Bu oranın şu anda yüzde 60-65 civarında seyrettiğini ifade eden Küçük, “2,8 milyon civarında turist geldi. Bursa daha çok günübirlik turizmin merkezi oldu.

Elbette gelsinler, herkes gelsin, hepsi hoş gelsin sefalar getirsin ama 1,7 gün sayısı çok az” dedi. Bursa’nın eskiden ‘kaplıcalar şehri’ olarak anıldığını dile getiren Küçük, “Maalesef o algısı düştü. Onun yerine başka iller geçti. Biz bu hususta ilerlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Küçük, Bursa’da sağlık, kaplıca, kongre ve fuar turizminin öne çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bursa’nın gelişen yüzünün turizm olması gerektiğini belirterek, ”Onun için öncelikle nitelik artırılmalı. Ardından da birlik ve baraberlik içinde hareket edilmeli. Biz üzerimize düşen her şeyi yapma gayretindeyiz” diye konuştu.

YABANCILAR BURSA’YI TANIYACAK

Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker, amaçlarının Bursa’ya gelen turist sayısını ve geceleme oranlarını artırmak olduğunu söyledi. Aynı zamanda zirve ve fuar koordinatörü olduklarını hatırlatan Eker, “Yerli ve yabancı acentelerle ikili iş görüşmeleri yapacağız. Bursa’yı gezdirerek tur paketleri hazırlamalarını isteyeceğiz” dedi. Bursa’nın potansiyelinin Türkiye’nin ilk üçünde yer aldığını savunan Eker, bunun değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AVRUPA’DA YETERİNCE TANINMIYOR

-Firuz Bağlıkaya (TÜRSAB Başkanı): Bursa sahip olduğu tüm güzelliklerle Ortadoğu coğrafyasında tanınsa da Avrupa pazarında malesef yeterince tanınmıyor. Dünya turizminde büyümeyi sürekleyen en önemli pazar ise Avrupa. Bursa’nın bu pazardan daha çok pay alması mümkün.

-Osman Ayık (TÜROFED Başkanı): Müşteri deneyimleri öne alınmalı. Yüzde 60’dan fazlası, tekrarlayan müşteri. Ancak arkadan gelen 2’inci kuşakları net kavrayamadık. İspanya’dan alacağımız çok şey var. Kaynakları sınırlı bir ülkeyiz. Yatırım maliyetlerini ayarlamalıyız. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X