Volkswagen Guoxuan’a ortak olacak

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Çinli elektrikli araç bataryası üreticisi Guoxuan High-tech Co şirketinin yüzde 20’sini satın almaya hazırlandığı belirtildi.

Volkswagen Guoxuan’a ortak olacak

Reuter’da yer alan habere göre, Çin’de 2025 yılı itibarıyla yılda 1.5 milyon adet elektrikli araç satmayı hedefleyen Volkswagen, ürün portföyünü elektrikli araçlara çevirmek için hummalı bir çalışma içinde. Şirket, batarya imalatçısını satın alarak Çin’de elektrikli araç üretme ve tedarik zinciri kurma çalışmalarını hızlandırmayı amaçlıyor. Bu anlaşmayla Volkswagen ilk defa Çinli bir batarya üreticisinin hisselerine doğrudan sahip olmuş olacak. Çin’deki en büyük yabancı otomobil üreticisi olan Volkswagen, Shenzhen borsasına kote olan Guoxuan’ın hisselerini iskontolu tahsisli satış yoluyla satın almayı planlıyor. Guoxuan’ın piyasa değerinin 2.8 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında yüzde 20 payın değeri 560 milyon dolara tekabül ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X