Yaza İngiliz turist yağacak

İngiliz turistler tatil sezonu için gözünü Türkiye ve Yunanistan’a çevirdi. Mayıs ayı ve sonrası için rezervasyonlarda artış görülmeye başladı.

Yaza İngiliz turist yağacak

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, salgını bitirmek için başlatılan aşılama kampanyaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlarını aşılamaya başlayan ilk ülkelerden İngiltere’de yaklaşan turizm sezonu öncesi gözler olası tatil fırsatlarına çevrildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ülkelerin risk durumlarına göre sınıflandırılacağı ‘trafik ışığı’ sistemini devreye sokması bekleniyor. Mayıs ayının ortasında İngiliz vatandaşlarının seyahat yasağının kalkacağı beklentisi üzerine Financial Times en gözde tatil noktalarını mercek altına aldı.

REZERVASYONLAR ARTIYOR

Paskalya döneminin Avrupalı havayolu şirketleri için eskiden en yoğun dönemlerden biri olduğuna dikkat çeken gazete, bu yıl yasaklar nedeniyle gökyüzünün sessiz olduğunu belirtti. Ülkeden ülkeye farklılık gösterecek kısıtlamalara rağmen mayıs ayı ve sonrası için rezervasyonların artış göstermeye başladığına işaret edilirken, İngiliz turistlerin en çok rağbet gösterdiği iki ülkenin Yunanistan ve Türkiye olduğunun altı çizildi.

İTALYA VE FRANSA DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Yapılan analizde 160 ülkenin değerlendirildiği ifade edilirken, Yunanistan’a gerçekleşen tatil rezervasyonları 4 puan yükselerek yüzde 8.6’ya çıktı. Yunanistan’ı yaklaşık yüzde 6’lık oranla Türkiye takip ediyor. İngiliz Jet2 havayolu şirketi, Yunanistan’ın aşı olan, antikor geliştiren veya negatif test sonucu getiren turistlere kapılarının açık olduğunu dile getirmesinin ardından rezervasyonların patlama yaptığını kaydetti. İngiliz turistlerin geleneksel tatil destinasyonlarından İspanya, Fransa, İtalya ve Portekiz rezervasyonlarda düşüş gösteren ülkeler arasında yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X