Süreç… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de TBMM açılırken DEM sıralarına gidip Eşbaşkan Tuncer Bakırhan’la tokalaşmasıyla başladı. 15 Ekim ve 27 Kasım’da PKK’ya silah bırakma çağrısı yapması için de, Abdullah Öcalan’a seslendiğinde herkesi şaşırttı.
Onun çağrısıyla…
PKK silah bırakıp kendini feshetme kararı alınca da Türkiye rahatladı.
İşte…
Sürecin en yakından izleyen, MHP adına açıklamalarıyla kamuoyunu bilgilendiren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ı arayıp “Bundan sonra neler olur?” diye sorduk.
Önce şunu anımsattı:
“1 Ekim’de Sayın Genel Başkanımızın eli tabii ki dostluğa, kardeşliğe, Türkiye’nin huzuruna uzatılmıştı. 15 Ekim ve 27 Kasım’da süreç biraz daha ete-kemiğe büründü.”
Şunun altını çizdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu samimi iradeyle süreç evrilip buraya kadar geldi.”
Gelinen noktaya işaret etti:
“Türkiye’nin başına musallat edilen, maddi-manevi büyük kayıplara vesile olan terör belasından kurtulma noktasına gelinmesi kıymetli ve önemli.”
Dileği şu:
“İnşallah; aziz milletimizin kahir ekseriyetinin mutlu olduğu Terörsüz Türkiye hedefi aklı selimle, provokasyon ve iyi niyetli olmayan müdahaleleri bertaraf ederek arzu edilen kıvama ulaşır.”
Mesajı şu:
“Türkiye Cumhuriyeti devleti terör örgütü mensuplarıyla ilgili, silah bırakma-teslim etme sürecinin hangi aşamalardan ve hangi takvim doğrultusunda gerçekleşeceği çalışmasını yürütecektir.”
Beklentisini de dile getirdi:
“Sonucunda; kardeşliğin, huzurun, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu, arzu ettiğimiz ve özlemini duyduğumuz Türkiye’ye ulaşmış oluruz.”
Bu noktada…
“Türkiye Cumhuriyeti devleti terör ve teröristle hiçbir zaman açık ya da kapalı kapılar ardında pazarlık yapmaz” deyip ekledi:
“Kazanan Türkiye oldu, Türk milleti oldu, barış ve kardeşlik oldu. Kazanan siyaset ve demokrasi oldu.”
Bu bina Ülkü Ocakları’na çok yakıştı
Nurtaç Usta’nın… Başkanlık görevini üstlenmesiyle Bursa Ülkü Ocakları farklı bir döneme girdi. İlk sonuç da, Çekirge’de, Murad Hüdavendigar Külliyesi yanındaki tarihi Bursa Evi oldu.
Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı olarak kullanılacak tarihi binanın açılışı da, anlamlı bir günde. 19 Mayıs’ta gerçekleşecek.
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman açılış öncesi binayı gezip bilgi aldı.
Süper Lig şampiyonluğunun 15. yılı: Bursaspor vefa yoluyla dönüyor
16 Mayıs… Bursaspor’un Süper Lig Şampiyonluğu’nun 15. yılı. Şampiyon apoletli Bursaspor, düştüğü 3. Lig’de şampiyon olup Süper Lig’e dönüş yoluna çıktı.
İşte…
Süper Lig Şampiyonluğu’nun 15. yılı ve 3. Lig Şampiyonluğu için Bursaspor ve Osmangazi Belediyesi çok özel program hazırladı.
Osmangazi Belediyespor, Osmangazi Kent Konseyi, TSYD, Matlı Grup ve Kent Kültürü Derneği’nin paydaş oldukları Bursaspor’a Vefa Yolu etkinliği 15 Mayıs Perşembe günü saat 15.15’te Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, etkinliği duyururken çok özel bir rastlantıya dikkat çekti:
“16 Mayıs 1919’da Atatürk Anadolu’da milli mücadele ateşini yakmak için yola çıktı. 16 Mayıs 2010’da da, futbolda Anadolu ateşi yakıldı, Bursaspor Süper Lig Şampiyonu olup tarih yazdı.”
Bir de, sosyal medyada Timsah Yürüyüşü uygulaması yayınlandı.
Üniversiteli Timsahlar proje hazırlıyorlar
2002 yılında… Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup Bursasporlu öğrencinin Aybars Yılmaz önderliğinde kurduğu Ünitimsah bugün Bursalı öğrenci olan tüm üniversite ve illerde var.
23. yılında da Bursaspor için yeni projeler hazırlıyor.
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı ziyaret eden Ünitimsah Başkanı Oğuz Kemal Turan ve yönetimi, birlikte yürütebilecekleri projeleri konuştular.
İstekleri hiç de çok değil: Engellerden arınmış, eşit ve erişilebilir dünya
Her yıl… 10-16 Mayıs arasındaki Engelliler Haftası’nda, engellilerin sorun ve beklentileri dile getiriliyor.
Nitekim…
Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Müzeyyen Yıldırım, hafta nedeniyle durum tespiti yaptı:
“Türkiye’de engelliler giderek daha kötüleşen koşullar, sürekli daraltılan haklarla gözden çıkarılmış toplum kesimini oluşturuyor.”
Siyasetin…
Çözüm üretmek yerine “engelliyi maliyet gibi gördüğünü” ifade eden Yıldırım, kamu kaynakları ve hakların kısıtlandığını dile getirdi.
Engellilerin erişebildikleri ilaçların sürekli azaltıldığını, engelli istihdamında kotalara takıldıklarını söyleyip yerel yönetimlere seslendi:
“Yollar, kaldırımlar, toplu ulaşım sistemleri engelliler için kolaylaştırıcı olmalı.”
Beklentileri şu:
“Engellerden arınmış, eşit ve erişilebilir dünya bizler için de gelecek.”
Engelleri ortadan kaldırdı, belge aldı
Toplu ulaşımda… Engelli bireyler zaman zaman zorluklar yaşıyorlar.
Ne var ki…
Ulaşım engellerini kaldıran Burulaş’a, Engelliler Haftası’nda çok özel belge geldi. Bursa İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde, Burulaş 5 lokasyonda Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.,
20 Mayıs’taki grev öncesi sıkıntılı günler geçiren Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli’ye belge moral oldu.