Önce… 2021’de 10 ülkeyle eTwinning kapsamında ortak yürütülen İçimdeki Müzik, Sanal Okul, İngilizce Fabrikası projeleriyle ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi kazanıldı. 2022’de Atık Değil Artık projesi geldi.
İki proje de…
Nuri Erbak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şükran Çapkın ve öğrencileri yine önemli bir projeye öncülük ediyorlar.
Yeni çalışmayı …
Nuri Erbak Ortaokulu Müdürü Taha Karagöz ve projede yer alan öğrencilerden Filiz Necip, Damla Özay, Abdülsamet Kaya ile ziyarete geldiğinde anlattı:
“Her şey değişiyor, öğrenci de değişiyor. Okulda öğrencilerin birbirleriyle çalışabilecekleri teknolojik ortamlar gerekli hale geldiği için geleneksel sınıf anlayışının dışına çıkılması gerekiyor.”
Bu nedenle de…
Öğrencilerin grup çalışması yapabilecekleri Hayalimdeki Sınıf tasarımı için proje geliştirmişler.
Amaç da şu:
“Aktif öğrenmeyi teşvik etmek amacıyla, günümüz Z kuşağının ihtiyaç ve beklentilerine uygun; geleneksel sınıfların aksine öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, işbirliği içinde çalışabilecekleri, keşfederek bilgiye ulaşabilecekleri, farklı öğrenme alanlarına sahip yenilikçi, esnek bir sınıf tasarlamak.”
Öncekiler gibi…
Geleceğin Sınıfı anlamına gelen Future Classroom Lab projesi yine Türkiye ve yurt dışında ortak okullarla yürüyor. Türkiye, Hırvatistan, Polonya, Litvanya, Ürdün’den 12 öğretmen yer alıyor.
Nuri Erbak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şükran Çapkın ile birlikte Hırvatistan’daki Barbara Dadic Eded projenin kurucuları. Bursa’daki Nuri Erbak Ortaokulu’ndan Taha Karagöz, Ahi Hasan Ortaokulu’ndan Gülşah Irmak, Barbaros Ortaokulu’ndan Banu Yaşar ve Ajda Dallılar da projede yer aldılar.
İşte…
Bu tasarımla öğrenciler; farklı etkinliklerle yabancı dillerini geliştirip, dijital araçları kullanmayı öğrenecekler.
Kısaca…
Öğrenciler, Hayalimdeki Sınıf projesiyle 21. Yüzyıl eğitim hedefine ulaşacaklar.
Projeler ‘eTwinning okulu’ olma başarısı getirdi
Piremir’deki… Nuri Erbak Ortaokulu çalışanların yaşadığı bölgede. Fakat bilgi ve teknoloji projeleriyle Avrupa Birliği eTwinning okulu oldu.
Okul Müdürü Taha Karagöz desteği yanında, kendi de projelerde yer alıyor. Bakışı şu:
“Değişimin temel sebebi, öğrencinin dağılan ilgisini bilgiye ve öğrenmeye odaklamak. Ders başarısı olmayan çocuk grup çalışmalarında lider konuma gelip bir çok yönü harekete geçebiliyor.”
Memleket çağrısı: Yenilik değişimse bunu anlatanlara oy verilmeli
Tartışmasız… Seçimin en tartışılanı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığı oldu.
Seçime günler kala bile “adaylıktan çekilmesi” çağrıları sürüyor, o da gerekçesini anlatıyor. En son, “Davutoğlu ve Babacan ayrılsınlar destekleyeyim” deyip karşı hamle yaptı.
Ziyarete gelen…
Memleket Partisi Bursa 1. Bölge 1. Sıra Adayı ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, 2. Sıra Adayı ve PM Üyesi Ruşen Sever, 3. Sıra Adayı Deren Pakize Karakaya, 4. Sıra Adayı Ümit Akkuş, 5. Sıra Adayı Cevdet Şen, 8. Sıra Adayı Umar Batınay Ereğilmez’le sahadaki çalışmaları konuştuk.
İl Başkanı Bircan Karakaya ve Nilüfer İçe Başkanı Nazan Bozan’ın katıldıkları sohbette Özel, sahadaki ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Mesajı da şu oldu:
“Yenilik değişimse, bunu anlatan Memleket Partisi’ne oy vermek lazım.”
Büyük Birlik’ten Mustafakemalpaşa ataması
Gördüğümüz şu… Büyük Birlik Partisi ilk kez baraj kaygısı olmadan girdiği seçimde bugüne kadarki en istekli ve heyecanlı kampanyasını yürütüyor.
İşte…
Bu süreçte, teşkilat eksiklerin tamamlanması adına BBP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı olarak İsmail Acar atandı. Görevlendirme belgesini BBP İl Başkanı Haldun Filizli verirken, Genel Başkan Yardımcısı ve 1. Bölge 1. Sura Adayı Ekrem Alfatlı da rozetini taktı.
Bu da siyasetçi eleştirisi: Bursa’da anısı olmayanlar aday listesinde
Rıdvan Kınay… 1983 sonrası ANAP Osmangazi İlçe’nin etkin isimlerindendi. İlçe Saymanlığı sonrası İl Muhasipliği ve Teşkilat Başkanlığı yaptı, İl Başkan Yardımcısı olarak iz bıraktı.
Artık…
Aktif siyasette değil, ama iyi bir siyaset izleyicisi olarak her şeyi gözlemliyor.
Sohbet ederken…
“Bugün Bursa’da milletvekili çıkaran 4 parti var” diye söze başlayıp siyasi parti genel merkezlerinin Bursa’ya bakışına dikkat çekti:
“1. Meclis’ten bu seçime kadar Bursa’ya dışarıdan gelen milletvekili sayısı çok azdı. Onlar da partilerin kadro gördükleri akademisyen ya da bürokrattı.”
Üzerinde durduğu şu:
“Şimdi bakıyorum; Bursa’da yaşamadığı için anısı olmayan adaylar listelerde. Bursa’yı bilmiyorlar, kimseyi tanımıyorlar.”
Kaygısı şu:
“Bursa’da siyaset yapanların önleri kesilirken, milletvekilliği hafifleştirildi.”