Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu iş dünyasına 5 tespit, 1 de çağrı yaptı!

Görünen şu: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu siyaseti daha geniş pencereden görmeyi önemsiyor. O nedenle de CHP’nin bugüne kadar mesafeli durduğu yapılarla temas kurup hem CHP’nin düşüncelerini hem de ülkenin içinde bulunduğu tabloyu anlatmak için önüne çıkan her fırsattan yararlanmaya çalışıyor.

Bu yaklaşım siyasi olarak eleştirilebilir belki, ama bir genel başkanın siyasetini yayma anlayışı olarak da kabul etmek gerekiyor.

Nitekim…

CHP içinden işadamları yerine çalışanlarla buluşmasını isteyen talepler ve programa eleştiriler geldi. CHP’nin bugüne kadar savuna geldiği emek siyasetinin biraz daha geliştirilmesi istendi.

Aslında…

Bu tür talepler haksız değil. Çünkü, bugüne kadar CHP’nin oy tabanında emekçi kesim ağırlıktaydı.

Ne var ki…

Türkiye’de siyaset anlayışı ve yapıların değişmesi, eski alışkanlıkları da değiştirdi. Örneğin, Bursa’da CHP’nin önde olduğu bölgelere bakıldığında, iş dünyası ya da sermaye olarak kabul edilen kesimlerin yaşadıkları yerler karşımıza çıkıyor.

Onun da nedeni belli:

Günümüzün anlayışında insanlar yaşam alışkanları ve standartlarının değişmesini istemiyorlar. Bir çeşit yaşam standardı kaygısı ile alışkanlıklarını korumak istiyorlar.

Buna karşın…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelmemesi yönündeki çağrı ve tepkileri görmesine rağmen programını bozmadı ve dar katılımlı toplantı olsa bile önceki akşam BTSO’da durum tespiti yapıp önümüzdeki süreçle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Dün…

Toplantıya katılan ve pek çoğu CHP’ye oy vermemiş olan işadamlarından bazılarıyla konuştuk.

Gözlemlerini paylaşırken önemsedikleri bir çağrıyı özellikle dile getirdiler:

Ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var. Bunu da CHP sağlayabilir.”

Bu sözü…

İşadamlarının CHP’ye destek vermeleri çağrısı olarak kabul ediyorlar.

Dahası…

Siyasetin konuşulmadığı Bursa iş dünyası buluşmasında Kılıçdaroğlu’nun çok kritik 5 tespit paylaştığını aktarıyorlar.

Bir…

Gelişmişlik tanımı, dünya ölçeğinde küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülke olarak değişti.”

İki…

Türkiye orta gelir tuzağının yanı sıra orta teknoloji tuzağına da yakalandı.”

Üç…

İleri teknolojiyi yakalayabilmek için eğitim değişmeli. Bilimsel eğitimden uzaklaşılınca sanayide verimsizlik büyüdü.”

Dört…

Üniversitelerin ürettiği bilginin işadamları tarafından metaya dönüştürüldüğü unutulmamalı.”

Beş…

Demokraside yaşanan sorun büyümeye ve gelişmişliğe engel teşkil ediyor.”

AK Parti’de Üst Kurul toplandı, liste şekilleniyor!

Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül günü teslim edecekler. O güne de bugün dahil 3 gün kaldı.

Son dönemece girilirken aday listeleri değerlendirmeleri partilerin gündeminde öne çıktı.

Örneğin…

Hafta sonunda kurultayını yapan AK Parti’de başvuru dosyaları üzerinden ilk değerlendirmeleri yapan Alt Komisyon’un raporları doğrultusunda Üst Kurul çalışmalarına başladı.

Mehmet Ali Şahin, Bekir Bozdağ, Mustafa Ataç, Ömer Çelik, Abdülhamit Gül gibi isimlerin de yer aldıkları Üst Kurul’un dün yaptığı ilk toplantıda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana illeri listelerinin en sona bırakılması kararı alındı.

Bu nedenle kurul diğer illerin listeleri üzerinde çalışmaya başladı.

7 Haziran seçimi öncesindeki süreçte Alt Komisyon’dan çıkan raporda hangi aday adaylarının Üst Kurul’a bildirildikleri hemen hemen biliniyordu. Ne var ki bu kez araya kurultayın girmesi ve sürenin de çok kısıtlı olması, yüz yüze görüşmeyi ortadan kaldırdığı için raporlar da dışarı sızmadı.

Yine de…

Bursa listesinde ciddi bir değişim beklentisi hayli fazla. Hatta, “Liste iki Bakan’lı da olabilir, tek Bakan’lı da olabilir” diyenler var.

Bu müze Bursa’ya çok yakışacak, tarihi sevdirecek

Erdoğan Bilenser döneminde Bursa Kent Müzesi için harekete geçildiğinde çok heyecanlanmıştık. Aynı heyecanı dün Osmangazi Belediyesi’nin Panorama 1326 – Fetih Müzesi temel atma töreninde hissettik.

Çünkü…

Dün temeli atılan müzenin bugüne kadar faaliyete geçen ve Bursa’yı marka kent olma yolunda tarihten gelen özellikleriyle sergileyen müzelerden farklı bir yanı var.

Daha doğrusu…

Panoramik Müze kentteki geleneksel müzecilik anlayışını bir adım öteye taşıyor. Bunu yaparken de ziyaretçilerini Bursa’nın tarih geçmişi içinde Osmanlı tarafından fethedildiği 1326’dan başlayan zengin bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

O bakımdan…

Belki hazırlık süreci uzun oldu, ama bilimsel kadrolarla birlikte, yani üniversitenin akademik kadroları ile birlikte adeta ilmek ilmek işleyerek en mükemmeli için titizlenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a her şeyden önce bir Bursalı olarak teşekkür borcumuz var.

Biliyoruz ki…

Bugüne kadar Bursa’ya geldiğinde İstanbul’da gördüklerinden farklı ne bulabileceğini soran turistleri mükemmel bir tarih yolculuğuna çıkaracak büyük bir projeyi başlattı.

Törene yansıyan AK Parti

Seçim dönemleri belediyelerin törenleri aynı zamanda siyasi gövde gösterisi için fırsat oluşturur. Dün Osmangazi Belediyesi’nin Panorama 1326 Fetih Müzesi temel atma töreninde AK Parti aday adaylarının çokluğu bunu gösterdi.

Ne var ki…

AK Parti kadroları açısından eksiklik göze çarptı. Örneğin İl Başkanı Cemalettin Torun’un yanı sıra milletvekillerinden yalnızca İsmet Su ve Emine Yavuz Gözgeç ile eski milletvekillerinden Faruk Anbarcıoğlu vardı.

Bunu da dikkat çekici bulduk.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X