Görünen o ki… 4 eski bakanla ilgili tartışmalar önümüzdeki günlerde çok yönlü olarak kamuoyu önüne gelmeye devam edecek.
Öncelikli olarak…
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu bu hafta, 4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu raporunu görüşecek ve oylayacak.
Bu da…
Siyaset gündeminin 4 eski bakanla ilgili iddialara ve bu iddiaları görüşüp AK Partili 9 milletvekilinin oylarıyla “eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmelerine gerek olmadığı” kararı veren Soruşturma Komisyonu’nun raporuna yoğunlaşacağını gösteriyor.
Gerçi…
Soruşturma Komisyonu raporu milletvekillerine dağıtıldığı için içeriği tam olarak herkes biliyor. Ayrıca, komisyon toplantısında yapılan tüm konuşmalar da raporda yer aldığı için kimin neler söylediğini artık herkes biliyor.
Bununla birlikte…
4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi kararı veren 9 AK Parti milletvekilini ilgilendiren bir durum daha var.
O da…
2 hafta önce rapor açıklandığında ve ertesi gün yapılan Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerine yönelik sözleri.
Çünkü…
Aralarında AK Parti Bursa milletvekili İsmet Su ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu’nun da bulunduğu AK Partili komisyon üyeleri bu konuşmaları “kişilik haklarına hakaret” kabul ediyorlar.
Nitekim…
Sohbetimiz sırasında AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su şunu açıkladı:
“Sayın Kılıçdaroğlu partisinin Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada bize hakaret etti. Ben de kendisi hakkında tazminat davası açtım.”
Yanı sıra…
Kendisiyle birlikte Soruşturma Komisyonu’nda görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu’nun da dava açtığını söyleyen Su, iki davanın da 20’şer bin lira olduğunu açıkladı.
Sonra da şunu ekledi:
“Öğrencilere verdiğim burslar var. Davayı kazanırsam, Sayın Kılıçdaroğlu’ndan alacağım tazminatı da verdiğim burslara aktaracağım.”
Kılıçdaroğlu’ndan Özçelik’e özel görev
Ergün Özçelik’i tanıyanlar hareketli, girgin ve üretken yapısını biliyorlar. CHP’de siyaset yapan Özçelik geçmişte, Türkiye’de benzeri olmayan Okul Aile Birlikleri yapılanmasıyla da dikkat çekmişti.
Geçen hafta Ankara ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ile görüşmesinde Okul Aile Birlikleri çalışmasıyla ilgili bilgi verdi.
Özçelik’in anlattıklarından çok etkilenen Kılıçdaroğlu da, CHP Genel Merkezi’nin Ankara’da gerçekleştireceği eğitim şurası organizasyonunda görev almasını istedi.
Bakan Eroğlu’nun Uludağ heyecanı iyi, hayali tedirgin edici
Kim ne derse desin… Uludağ her şeye karşın Türkiye’nin en önemli kış merkezi olma özelliğini koruyor, değerinden kaybetmiyor.
Aksine…
Yeni projelerle Uludağ’a ulaşım kolaylaşıyor ve cazibesi giderek artıyor.
Dahası…
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni teleferik projesi Uludağ’ı yaz aylarının da cazibe merkezi yapmayı hedefliyor. Kent merkezinden rahat bir yolculukla 20-25 dakikada Oteller Bölgesi’ne ulaşılabilmesi atılmış en önemli adım.
Ancak…
Uludağ’ın yapısal sorunları var. Ankara’nın söz sahibi olmayı sürdürmek istemesi nedeniyle adeta 7 kocalı Hürmüz durumundaki Uludağ’da en önemli sorunların başında yoğun yapılaşma geliyor.
Şu bir gerçek ki…
Uludağ’da gereğinden fazla tesis var. Buna karşılık halkın günübirlik ihtiyaçları için gerekli tesis yok.
Nitekim…
Yıllarca kamı yöneticileri için hizmet veren misafirhanelerin yıkılmasına karar verildiğinde, kamunun yararlanacağı alanların kazanılacağı umudu doğmuştu. Fakat yıkılan misafirhanelerin yerine otel izni verilince Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gösterdiği tepkiyi 23 Kasım 2014 günü bu sütunlarda “Uludağ’da misafirhane yerine otel izni Altepe’yi isyan ettirdi” başlığıyla aktardık.
Gelin görün ki…
Uludağ’da söz sahibi olma ısrarını sürdüren kurumların başında gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu konuda yerel yöneticiler gibi düşünmediğini gördük.
Bunu da…
Olay Televizyonu’nda perşembe akşamı Olay Ankara Temsilcisi Mehmet Çatakçı’ın konuğu olduğu programda yaptığı açıklamalardan anladık.
Çünkü…
Bakan Eroğlu’nun açıkladığı projede yıkılan kamu tesisleri yerine Uludağ’a yapılacak yeni oteller var. Bakan da bunu anlatırken “Uludağ’ı Davos’tan bile güzel hale getireceklerini” söyledi.
Açıkça söylemek gerekirse…
Davos’u bilmediğimiz için karşılaştırma yapabilecek durumda değiliz. O nedenle Bakan Eroğlu’nun Uludağ heyecanı elbette çok güzel ve sevindirici.
Fakat…
Otopark sorununu bir türlü çözemeyen, spor tesisi olmayan ve Milli Park nedeniyle halkın yararlanabileceği tesislerin yapılamadığı Uludağ’da ek yapılaşma yoğunluğu getirecek yeni oteller konusunda kaygılıyız.
Vali Karaloğlu Uludağ’da çözümü gösterdi
Uludağ uzaktan yönetilebilecek bir yer değil. Nitekim, Vali Münir Karaloğlu da bu konuya dikkat çekiyor:
“Bursa ve Uludağ, ayrılmaz bir bütün ve Türkiye’nin çok önemli iki değeri. Son yıllarda altyapı yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesiyle Uludağ’ın altyapı sorunları çözülüyor.”
Şu sözler önemli:
“Uludağ’ın sorunlarının sadece Milli Parklar bilinciyle çözülemediğini biliyoruz. Bu nedenle Uludağ’ın turizm bölgesindeki tüm yetkilerin de Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini ve Uludağ’daki tek yetkilinin Büyükşehir Belediyesi olmasını istiyoruz. Umuyoruz ki Ankara da sesimizi duyar.”