Avatar
Cevdet Altınel

9 hafta ve sonrası

İlkyarının kalan 8 haftasında gerek Başkan Ali Ay’ın gerekse Teknik Direktör Samet

Aybaba’nın beklentisi 8’de 8. Oldukça iddialı bir beklenti… Öyle ya da böyle ilk 9 haftalık fikstür kolay değildi. Evet kazanılması gereken maçlar belki kazanılamadı ama Sivas karşılaşması dışında ortaya konulan mücadele tatminkardı. ‘VAR’ unsurunu da eklediğimizde ilkyarının kalan haftaları

için Ay ve Aybaba’nın koydukları hedef olmayacak bir şey değil. Fenerbahçe maçında hakem skandalı ile mağlubiyeti saymazsak, Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray gibi dişli takımlardan alınan 1’er puan fena değil. Oyuncu kalitesi biraz daha iyi olsaydı bu 3 maç ve diğerlerinden farklı sonuçlar alınabilirdi. Bursaspor’un en büyük sıkıntısı gol atamamak. 9 maçta 6 gol çok az. Evet, yeşil beyazlılar, ligin en az gol yiyen takımlarından biri ama gol atamadıktan sonra takım yerinde sayıyor. Samet hoca bu probleme hala bir çözüm bulamadı. Sakho gibi kaliteli bir ayak var ama ondan yeterince kesinlikle faydalanılamıyor. Son yıllara baktığımızda kanat problemi bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Batalla açığı ortadan mümkün olduğunca yaptığı asistlerle kapatıyordu. Şimdi tangocunun yaptığını yapabilecek bir oyuncu yok. Tunay, biraz kıpırdar diye bekliyoruz ama o ışığı henüz görebilmiş değiliz. Bence Samet hoca Ramazan Keskin’de ısrar etmeli. Ankaragücü karşısında iyi bir performans ortaya koymasına rağmen Galatasaray karşısında tecrübe eksikliği nedeniyle kulübeye çekildi. Galatasaray karşısında Burak ve Yusuf’ta yetersiz kaldılar. Ama iç sahada genç Burak’tan çok daha verim alınabileceğini düşünüyorum. Latovlevici ve Stancu ikilisi de Alanya karşısında Samet hocanın sahaya sürebileceği oyuncular. Neticede kim oynarsa oynasın ofansif anlamda Sakho ile aynı dili konuşabilmeli… Bunun ilacı zaman ve oyuncu istikrarından geçiyor. Bir hafta başka bir hafta başka isimler oynayınca ister istemez uyum sorunu da ciddi bir problem haline geliyor. Takımın çilingiri Sakho. Onun kapıları açması için oyun ve oyuncu kurgusunun çok iyi yapılması gerekiyor. Benim de beklentim cuma akşamı o zor atılan gollerin Alanya karşısında daha kolay atılacağı yönünde. 8 maçlık serinin başlaması adına  her zaman olduğu gibi Güney ekibi karşısında da  taraftara büyük iş düşecek.       

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X