Avatar
Cevdet Altınel

Arma için onurunuz için!

Sakarya’yı hala unutamıyorum…13 yıl sonra aynı kabus…Ama bu kez farklı. O zaman bizim kazanmamız yetmiyordu, şimdi yetiyor… Ivko Gançev, Mustafa Er kenardan  ve Pablo Martin Batalla da saha içinden takımı yönetecek…Yük onların üzerinde. Bu  3 isim yeşil beyazlıların bir dönemine damgasını vurdu.

Ivko Gançev:Bursaspor’da en çok forma giyen 2.yabancı futbolcu. İçimizden biri oldu. Unutulmaz Intertoto macerasında kalesinde adeta devleşti. Sakin kişiliği ile Trabzon maçında önemli  rol oynayacaktır.

Mustafa Er:Forma giydiği dönemde Bursaspor’un savaşçı askerlerinden biriydi.Yeşil beyazlı forma ile en kötüsünü yaşadı. 2004 yılında takım küme düştüğünde kadroda o da vardı. Futbolculara kötüyü anlatacak en iyi kişi. Sessiz sakin karakteri ile bu gergin dönemde oyuncular için iyi bir abi.

Pablo Martin Batalla:Bursaspor’a gelmiş en yabancı oyuncular arasında ilk üçte yer alması kesin(bana göre 1). Taraftarın sevgilisi. Mustafa Er’in tersine yeşil beyazlı forma ile şampiyonluk yaşadı. Gançev’ten en çok forma giyen yabancı oyuncu ünvanını aldı. Trabzonspor karşılaşmasında sahanın beyni o olacak. Bursa, asistlerine ve gollerine her zamankinden çok daha muhtaç. Cumartesi günü bir şekilde sahneye  çıkacaktır. Yeterki futbol şansı da yanında olsun.
  
 İstenilen tek şey şu..Takımlar er meydanına çıkar, kora kor bir mücadele verir bunun sonucunda düşmeyi  hak eden bavulunu toplar TFF 1.Lig’in yolunu tutar. Her iki olasılıkta Bursaspor’un önünde duruyor. Ne yapmalı?…Psikolojik ve fiziksel mücadelede, psikoloji yeşil beyazlılar için bir adım daha öne çıkıyor.. 4 Unsur maçın kaderini belirler. Maksimum mücadele, sakinlik, hedef  ve sonuç. Bunlar içerisinde en önemlisi sakinlik. Oyuncuların içinde asla korku ve panik olmamalı. O sahada; sabırla, ilmik ilmik dokuyarak  eserini ortaya çıkartacaksın.  Karadeniz’den gemiyi batırmadan Marmara’ya doğru yol alabilmenin en önemli diğer unsuru da inanmak… İnanacaksın ki o özgüven senin yanında olsun. Bu sezon, öğrencisinden gencine,yaşlısından fanatiğine, çekirdekçisinden esnafına kadar Bursaspor sevdalılarını çok üzdünüz… Arma için,onurunuz için, sevdikleriniz için, bu 3 milyonluk şehir için çıkın yüreğinizle oynayın ve kazanın. Sen zafare inanırsan, zafer de sana inanır (Paulo Coelko) 

Şu uyarıyı da yapmakta fayda var! Burası Türkiye…2004 yılında nelerin yaşandığını biliyoruz. Yani bu işin içine siyaset girerse Bursa, Bursasporlular bunu asla unutmaz…2017/2018- 2018/2019 Sezonları da  nasıl geçer bilemiyorum.

 

 

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X