Avatar
Cevdet Altınel

Çaresizliğin fotoğrafı

Dondurucu bir Ankara akşamında Bursaspor, yılın son resmi maçını oynadı.

3 gün önce ligde 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği ile bu kez kupada kozlarını paylaşan yeşil beyazlılar, diğer kupa maçlarındaki gibi yine donuk ve tutuk bir görüntü ortaya koydular.

Başkent ekibinin ligdeki konumuna bakılarak kupaya fazla önem vermeyeceğini düşünülürken, teknik adamlar tam da aksi yönde hamleler yaptı. Ümit Özat, ideal 11’ini sahaya sürerken, Paul Le Guen, fantastik bir tercihte bulundu. İskelet kadrodan yalnızca Titi, Ekong, Barış, Aziz ve Ertuğrul sahadaydı. Burada bir sıkıntı yok, sıkıntı oyuncuların mevkilerinde ve yedekten gelen isim tercihlerindeydi.

Onur Atasayar, haftalar sonra ilk 11’de kendine yer bulurken, Ertuğrul ve Faty’nin görev yerlerinde değişiklik yapılmıştı. Orta sahasının göbeğinde Ertuğrul, Aziz ve Furkan Soyalp üçlüsü görev yaparken, gol ümitleri de Kofi ve Kulilay Kanatsızkuş’a bağlanmıştı. Tercihler böyle olunca Bursaspor’dan gol beklemekte biraz hayalcilik olurdu.

45 dakikanın tamamında girilen tek pozisyonda Ertuğrul’un vuruşu direkten auta giderken, hemen 30 saniye sonrasında Skuletic’in 30 metreden füzesi Bursaspor ağalarıyla buluşunca Ankara soğuğunun şiddeti de bir katmerli oldu. 

İkinci devreye 1-0 yenik başlayan Bursaspor’da Ertuğrul, Faty ve Aziz ideal yerlerine dönerken, Paul Le Guen bu devrede Sinan, Delarge ve Yusuf hamlelerini de yaptı. Bu dokunuşlarla birlikte yeşil beyazlılar biraz daha derli toplu bir görüntü ortaya koysada pozisyon bulmakta yine sıkıntılar hat safhadaydı. Kofi’nin hemen devrenin başında, Faty’nin de maçın sonlarında yakaladığı fırsatlar cümertçe harcanınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Bu arayışların, bu sıkıntıların nedeni belli. Kulübenin çok zayıf olması. Paul Le Guen’in maç sonrası, “Ne değişiklik yaparsak yapalım, ileri uçta bunu aksiyona çeviremedikten sonra hepsi boş” sözleri de transferin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha ortaya koydu…

Evet 2017’yi artık bitiriyoruz, yeni yılın sizlere sağlık, mutluluk ve şans getirmesini diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X