Avatar
Cevdet Altınel

Doğru zamanda doğru rakip

Fenerbahçe maçları bu sezon Bursaspora ilaç gibi geldi

İlkyarıda yenilgi ve protestolarla sonuçlanan Başakşehir mağlubiye sonrası alınan galibiyet tüm devreye tesir etmişti. 4 haftalık mağlubiyet serisinin ardından bu kez 10 kişiyle alınan 1-1lik sonuç uçurumdan düşerken dala tutunmak gibi bir etki yarattı.

Bence çok doğru zamanda doğru bir rakipti Fenerbahçe… Timsah Arena neredeyse tamamen doldu takımın başında ilk maçına çıkan Mutlu Topçu ve oyuncular için ekstra motivasyon karşılaşması oldu. Ama ilk devrede yeşil beyazlı oyuncular da taraftarlar da Mutlu Hoca da tutuktu. Bunda hakem Halil Umut Melerin 20. dakikada haksız yere verdiği penaltı ve 43. dakikada Boban Jovicin kırmızı kartla oyun dışında kalmasının etkisi vardı.

İkinci devre ise taşlar yerine oturdu. 10 kişi kalmasına rağmen pes etmeyen, canla başla mücadele veren oyuncular, doğru hamleler yapan bir teknik adam ilkyarıdaki hatasını hatalı bir penaltı kararıyla telafi eden bir hakem vardı.

Sezona damgasını vuran Harunun 56. dakikada yaptığı kurtarış maçın kırılma anıydı. Ama şu çok net; Bursaspor taraftarı bu işi iyi biliyor. Onlar da doğru zamanda doğru maçta tribünleri doldurdular. 27 puana demir atmış Bursaspor gemisini tekrar yüzdürdüler.

Onlar da sahada istedikleri takımı göremiyorlar ama yapacak fazla bir şey yok. Gemi belki rotasını Avrupaya çeviremeyecek ama en azından kayalıklara bindirip de batmayacak. Dünkü maçta alınan 1 puan o yüzden çok önemliydi.

Dümen artık Mutlu Topçu’da. Rotayı o belirleyecek…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X