Avatar
Cevdet Altınel

Düğmeye basıldı!

Bu sezon en çok yıpranan isim Bursaspor’da Başkan Ali Ay oldu. En büyük eleştiri, kalite olarak beklenenin altında bir takım oluşturulmasıydı. Ay’ın “Bu sezon geçiş yılımız” demesi kâr etmedi.

Aslında oluşturulan kadro özellikle ilk yarıda fena işler yapmadı. Devreyi ilk 5 içerisinde tamamlaması başarı sayıldı ama oynanan futbol kimseyi tatmin etmedi. Bu hoşnutsuzluğun yüksek dille seslendirilmesi Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasına neden olurken, takıma da olumsuz sirayet etti. 7 haftada alınan 1 puan da bunun kanıtıydı. Mutlu Topçu yavaş yavaş yaraları sarıyor. Avrupa hedefi zor görünse de matematiksel olarak bu şans halâ var. Avrupa’ya gider ya da gitmez ama Başkan bu kez işi sıkı tutacak gibi.

Sessiz sedasız transfer konusunda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Scout ekibi (Özhan Pulat, Kemal Batmaz, Metin Aydemir, Turgay Çöp ve Barış Diken) yurt içi ve yurt dışında harıl harıl oyuncu arıyor. Oyuncu ve menajerleri ile görüşmeler başladı. “Gelecek sezon çok farklı bir Bursaspor” izleteceğim diyen Ali Ay nisan sonuna kadar ekibine ‘bu işi bitirin’ talimatı verdi. Yani bu kez Bursaspor kendi göbeğini kendisi kesecek…

Kimler gidecek? Kadroda ciddi bir revizyon kapıda. Sözleşmesi biten oyunculardan bir tek Şamil Çinaz ile masaya oturulacak. Onun dışında Tomas Sivok, Erdem Özgenç, Del Valle’ye teşekkür edilerek yollar ayrılacak. Sezon sonunda Sercan Yıldırım, Sinan Bakış, Bilal Kısa ve Furkan Özçal‘a da kendilerine kulüp bulmaları söylenecek.

Kimler gelecek? En çok merak edilen soru. Klasik tabir ile bu konuda ince elenip sık dokunuyor. Öncelik, takımlarında sözleşmeleri sona eren oyuncularda olacak. Ama bu transferler

kaliteli ayaklar olacak. Başkan gözünü karartı. İlerleyen yıllarda  Ali Ay isminin camiada iyi bir şekilde anılmasını istiyor. Ustalık döneminde heyecan veren bir takım kurmakta kararlı. Yapılan yanlışlar ortada, doğruları bulmak o yüzden bu kez zor olmasa gerek…

Mutlu Topçu takımın başında kalacak mı? Gelecek sezon için en önemli sorulardan biri. Başkan Ali Ay, Topçu’nun çalışma temposundan son derece memnun. 10 haftalık maç periyodunda takımın göstereceği performans Mutlu Hoca’nın da kaderini belirleyecek. Osmanlıspor karşılaşmasında yaptığı dokunuşlar ve oynattığı futbol gelecek adına ümit verdi, ama bu konuda çok dikkatli olmakta fayda var. Hamzaoğlu ile taraftarın kimyası tutmamıştı. Daha 2. maçta da bunu tribünler gösterdi. O yüzden bu konuda da atılacak adım çok önemli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X