Avatar
Cevdet Altınel

Galibiyetten ötesi teferruattı!

Kasımpaşa maçı sonrası yaşanan ağır travmanın ardından Gazianepspor maçında endişem vardı.  Hem yaşananlar hem de 7 haftadır kazanamamanın verdiği baskı ile sahada top oynamak hiç kolay değildi… Ama öyle ama böyle Bursaspor kazanması gereken maçı kazandı.

Taraftarın tribünde olmaması belki de bu maç için iyi oldu. Yoksa 1-1’lik sonuçla 90. dakikaya girildiği bölümlerde gol değil, ‘yönetim istifa’ sesleri duyacaktık…

Gelelim maçın ayrıntılarına.

Bu ‘eller’ kabus gibi çöktü takımın başına… Artık penaltılar Bursaspor rakipleri için çantada keklik gibi oldu. Buna şansızlık falan diyemeyiz. Defans oyuncusu eline sahip çıkacak. Çıkmaz ise fatura ağır çıkıyor. Allah’tan İsmail hatasını 1 dakika sonra yan hakemin katkısı ile telafi etti.

Her iki takımın kalecileri Harun ve Viktor karşılaşmanın öne çıkan isimleriydi. Her ikisi de penaltı kurtardı ama devamında takım arkadaşlarının pozisyon takipsizliği nedeniyle kalelerinde golü gördüler.

Ama Harun kardeşim sana helal olsun… Futbolcu değil, yaşayan herkesin çok fazla etkileneceği ve kolay kolay toparlanamayacağı bir olaydan sonra çıktın aslanlar gibi topunu oynadın. Sana da yakışan buydu. Yüreğine ellerine sağlık. Maç sonu döktüğün göz yaşı senin büyüklüğünü Bursaspor’a olan sevgini gösterir. Bu duruşun seni o kalende daha da devleştirecektir bundan emin ol…

Bursaspor bu sezon genelinde nasıl oynadıysa bu maçta da öyle oynadı. Genelde durağan, yan pası yüksek, orta sahada topu geveleyen bir görüntü. Pas trafiğini iyi organize ettiğinde çabuk oynadığında pozisyon buldu. Ama bunu yine çok az gördük. Hücumda Kubilay ve Del Valle yetersiz kaldılar. Mutlu Topçu’nun Joshua John hamlesi ne kadar doğruysa Sercan hamlesi de bir o kadar geçti.

Psikolojik dengelerin alt üst olduğu bir ortamda Batalla’nın penaltı kaçırmasını da normal karşılıyorum. Kendisinin hedef tahtası haline getirilmesine cevap vermek istedi ama kaleci Viktor’u geçemedi. John’un 90+4’te takım arkadaşının kaçırdığı penaltıyı gole çevirmesi ile 7 haftalık kabusta sona erdi….

Kavga gürültü arasında korku tüneline doğru freni boşalmışçasına hızla ilerlerken Bursaspor adına galibiyetten başka, saha içindeki futbol ve performans teferruattı. O yüzden bu galibiyet tüm camiaya “oh be” dedirtti…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X