Avatar
Cevdet Altınel

Madenin yeri belli!

Özlüce’de kaynak kurudu, Bursaspor’un kurtuluşu Vakıfköy’de

Yönetim çarkların dönmesi için yine kredinin peşine düştü. Öze dönme vakti geldi. A Takımın teknik patronu gençleri oynatmakta cesaretli olmalı.

 Kaynak… Parasal kaynak, oyuncu kaynağı Bursaspor’da nerede var? Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde. Asıl “maden” orada. Mesele madenin çıkarılıp işlenmesinde. Madene yatırım yapacaksınız ki iyi cevherler elde edebilesiniz. Bakın Özlüce’de kaynak kurudu. Bir damla akmıyor. Çarkların dönmesi için yine kredinin peşine düşüldü. Çünkü kulüpte kasa tam takır… Hiçbir yerden 1 kuruş  gelmiyor. Takımın maliyeti, geliri, gideri ortada. Bu yapı sürdürülemez bir yapı, öze dönme vakti… Son olarak Burak Kapacak, İsmail Çokçalış, Çağatay Yılmaz ve Ramazan Keskin profesyonel yapıldı. İnşallah 4 oyuncu da çok çalışıp Türk futbolunda belli noktalara gelirler. 

Bursaspor alt yapısını bir tanıyalım:

Personel; Bursaspor altyapısında çalışan personel sayısı futbol okulu dahil 62. Bunların 28’i antrenör.

Oyuncu ve yaş grupları;

-13-14-15-16 yaş gruplarından oluşan elit grup.

-17-19-21 yaş gruplarından oluşan yarışmacı grup

-Toplam oyuncu sayısı 180

Yıllık gider; Yaklaşık 3,5 milyonu maaş olmak üzere, yol, mutfak, prim giderleri ile birlikte toplamda Bursaspor altyapısı için harcanan rakam 4,5 – 5 milyon lira civarında..

Milli takıma altyapıdan giden oyuncu sayısı; 21.

(A Milli Takım’ın son maçlarına baktığımızda Bursaspor menşeli 4 oyuncu bulunuyor.)

3 kişiden oluşan Gençlik Geliştirme Kurulu’nda görev yapan İlyas Acar’la konuştum.

Yaklaşık 1 yıldır Vakıfköy’de yatıp kalkıyor… “Nedir gözlemleriniz?” dedim.

Söze “teşekkür” ile başladı şöyle devam etti:

“İlk önce şunun hakkını teslim edelim. Ali Turan, Görkem Akbaş ve Hayrettin Gülgüler gerçekten özveri ile çalışmışlar. İyi işler çıkardılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bursaspor için 1 çivi çakan kim olursa olsun bu camia için her zaman  çok değerlidir. Yeni tüzük ile birlikte 3 kişilik komisyon oluşturuldu. Bu komisyon tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyor. Biz Başkan Ali Ay ve yardımcısına bağlıyız. Şu ana kadar gerek sayın başkan gerekse Faruk Korkmaz ile iyi bir uyum içerisinde çalıştık.”

“Gördüğünüz en büyük sıkıntı neydi?” diye sordum, Acar şu yanıtı verdi:  Biz gelmeden önce Faruk Korkmaz, Yalçın Gündüz, Taygun Erdem ve Adnan Örnek olmak üzere 4 isim Gençlik Geliştirme Program sorumluluğu görevi yapmış. Bir kere istikrarın olmadığı yerde başarı gelmez. İlk önce biz bunu sağlamalıyız.”

“Peki neler yapılıyor ve yapılmalı?” diye devam ettim, “Eğitimcilerin eğitilmesi bize göre çok önemli. Bunun için hocalarımıza psikolojik, pedagojik ve dil eğitimi veriliyor. Onlar donanımlı olmalı ki, bilgi ve birikimlerini oyuncularına aktarabilsinler. Faruk hocam oyuncu seçiminde çok titiz davranıyor. Altyapı scoating ekibinde yer alan arkadaşlarımız her hafta sonu amatör maçlara giderek oyuncu takip ediyor. Buradan bünyemize kattığımız oyuncular için de kulüplerine 5 ila 10 bin lira arasında bir ücret ödüyoruz. Dışarıdan alacağımız oyuncular ise genelde öneri ve tavsiye doğrultusunda oluyor. Öneri, dikkate değer bulunursa  bizden arkadaşlar da gidip oyuncuyu izliyor. Daha sonra alınıp alınmayacağına karar veriliyor. Son olarak Hatay ve Kayseri Erciyes’ten alınan oyuncuların bize faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde cevap verdi.

İlyas Acar’ın son mesajı da şu oldu: “Bursaspor A takımının hocası bir kere cesaretli olmalı. O zaman gençlerimiz çok daha fazla şans bulabilir. Kurtuluş altyapıda,  bu çok açık ve net bir gerçek. Kendi oyuncularımız ile kendi sistemimizi kurarsak gerisi zaten çok kolay olacaktır.”

İlyas Acar’ın tespitleri  böyle…

Şu güzel sözle yazıyı noktalayalım; 

 Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır. (Bernard Shaw)

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X