Avatar
Cevdet Altınel

Mayıs’ta terazi ve denge!

Başkan Ali Ay, FİNAL’e konuk olduğunda dikkatimi çeken cümlesi, “Mayıs ayında tekrar aday olur ve seçilirsem çok şey değişecek” sözleriydi. İkilemde kalmak hayatta en zor şeydir. Bir tarafınız umutla bakarken, diğer tarafınız karamsardır. Başkanın ruh hali şu günlerde bence böyle.

Sayın Ay, kulübe başkan olduğundan bu yana dışarıya hep dolar-euro penceresinden baktığı için, içi karardı… Nereye baksa borçla karşılaşıyor. Şöyle içini ferahlatacak bir şey göremiyor. Gördükleri güzellikler de saman alevi gibi yanıp sönüyor. O yüzden o cümlesine takılıp kaldım. Bir tarafı yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle, “Bırak git, yetmedi mi çektiğin sıkıntılar” diyor, bir tarafı “Bursaspor Başkanlığı sana yakışıyor, bu camia büyük bir camia, her türlü sıkıntının üstesinden bir şekilde gelinir” diyor.  Bu gel-git  terazisinde dengeyi değiştirecek 50 milyon gibi bir rakam da ortada duruyor… Başkan’ın kefil olduğu cebinden çıkan bu para ile ilgili vereceği karar Mayıs ayındaki rotasını belirleyecek bana göre. Eğer gelirler konusunda bir umut ışığı görürse yola devam edecek. Bu ışığı göremez ise “Benden bu kadar” deyip kenara çekilecek. Ama kenara çekildikten sonra kulübe verdiği parayı nasıl geri alacak? sorusu yanlış; daha doğrusu, ne kadar zamanda alacak? Sorusu daha doğru. Meselenin bir tarafı böyle. Diğer tarafı ise şu; “Her şey değişecek” derken ne değişecek? Ve bugüne kadar neden değişmedi.  Bu adımları niye atmadı/atamadı?  Bence yönetimde o ahengi bir türlü yakalayamadı. Ahenk ile birlikte gerekli desteği de bulamadı. Elini taşın altına sokan genelde birkaç yönetim kurulu üyesini (onlar kendilerini biliyor) bir kenara koyarsak hep o oldu. Bu nereye kadar devam edecek? Onun cevabı da Mayıs’ta. 5 Aylık sürede bu köprünün altından daha çok sular akar. İnşallah 2018, Ay ve tüm Bursasporlulara şans ve bereket getirir…

 

Çavuşoğlu müjdeyi verdi

Geçenlerde yazmıştım, “Bursa’nın boynunun borcu” diye. Türk ve Dünya Spor tarihine  başarıları ile adını altın harflerle kazımış Naim Süleymanoğlu’nun isminin Bursa’da bir spor tesisine verilmesinin önemine vurgu yapmıştım. Bu konuda müjdeli haberi BAL-GÖÇ Genel kurulunda konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu verdi. Çavuşoğlu, Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan; bittiğinde yüzlerce, binlerce gencimize hizmet verecek bu spor kompleksine Naim Süleymanoğlu isminin verileceğini açıkladı.  Ankara Yolu’na cepheli arazide, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma ünvanına sahip olacak. Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak. Böyle bir tesise Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilecek olması anlamlı ve çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda adım atan sayın Çavuşoğlu’na, tesisin yapımı için emek veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye,  emeği geçen diğer kişi ve kurumlara  çok teşekkür ediyorum. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan’da bu konuda atılan adımdan duyduğu memnuniyeti yaptığımız görüşmede dile getirirken,  “Naim Süleymanoğlu” isminin az ama öz bir şekilde kullanımmasının önemine dikkat çekti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X