Avatar
Cevdet Altınel

Nerden nereye?

Bakın; çok değil, 7 yıl 2 gün önce Bursaspor Süper Lig’de bir devrim yapmış, ligde şampiyonluk yaşayan takımlar arasına adını altın harflerle yazdırmıştı. 7 yıl sonra aylardan yine mayıs. Yeşil beyazlılar bu kez ligde kalmak için mücadele veriyor. Ne büyük acı ve ızdırap… Çok iyi analiz edilmesi gereken bir durum. Bu süreçte başkanlar, yönetimler, teknik adamlar, oyuncular geldi gitti. Bazıları başarılı, bazıları başarısız oldu. Bazen doğrular yapılmak istenirken, yanlışlar üst üste geldi. Bazen şans ve konjektör ile iyi işler ortaya çıktı… Geçen 7 yıla ufak bir pencere açalım.

Kongreler ve Başkanlar

13 Ocak 2011 Olağanüstü Kongre-İbrahim Yazıcı güven tazeledi.
6 Haziran 2012 Olağan Kongre-İbrahim Yazıcı.
17 Haziran 2013 Olağanüstü Kongre-Erkan  Körüstan.
23 Mayıs 2014 Olağanüstü Kongre-Recep Bölükbaşı.
16 Mayıs 2015 Olağan Kongre-Recep Bölükbaşı.
19 Ocak 2016 Olağanüstü Kongre Ali Ay.

7 yılda 6 kongre  4 farklı Başkan…

Teknik Direktörler

2010-2011 Ertuğrul Sağlam
2011-2012 Ertuğrul Sağlam
2012-2013 Ertuğrul Sağlam-Hikmet Karaman
2013-2014 Hikmet Karaman-Christoph Daum-İrfan Buz
2014-2015 Şenol Güneş
2015-2016 Ertuğrul Sağlam-Hamza Hamzaoğlu
2016 -2017 Hamza Hamzaoğlu-Mutlu Topçu-Adnan Örnek

7 yılda, 8 teknik direktör; aranan kan vücuda her zaman iyi gelmemiş

Oyuncular

Ömer Erdoğan, Serdar Aziz, Dimitar Ivankov, Milan Stepanov, Alfred N’Diaye, Prince Tagoe, Federico Insua, Ahmet Arı, Leonel Nunez, Stanislav Sestak, Emre Pehlivan, Adem Koçak, Ramazan Sal, Musa Çağıran, Ferhat Kiraz, Tuncay Şanlı, Petteri Forsell, Murat Yıldırım, Jose Fernandao, Cemal Kaldırım, Sebastian Frey, Colin Kazım, Enes Ünal, Keny Miller, Teteh Bangura, Taye Taiwo, Ozan İpek, Hüseyin Çimşir, Ali Tandoğan, İbrahim Öztürk, Aydın Karabulut, Cedric Bakambu, Bakaye Traore, Onurcan Piri, Turgay Bahadır, Ivan Ergiç, Volkan Şen, Gökçek Vederson Jozy Altidore, Hakan Aslantaş, Michael Chretien Basser, Pablo Martin Batalla, Harun Tekin, Barış Örücü, Sercan Yıldırım.

7 yılda gelen giden oyuncuları tek tek yazmaya gerek yok. İçlerinde iz bırakıp gidenler oldu. İçlerinde Bursa havası alıp, cebini milyonlar ile doldurup gidenler vardı. İsimleri okurken eminim “ne oyuncuydu” deyip, “ne işi vardı Bursaspor’da?” dedikleriniz oldu. Kulübün ana gider kalemini oyuncular oluşturuyor. Performansları ile sizi vezir de ederler rezil de.

Camianın her anlamda ders çıkartması gereken bir sezonu geride bırakıyoruz. Bu mevcut durumun tek suçlusu yok… Onun için önümüzdeki sezon nasıl bir reçete ortaya çıkacak? Başarı için plan, program, istikrar çok önemli. Ama onun kadar önemli olan yönetim, teknik adam, oyuncu ve taraftar birlikteliği. Bu 4 sac ayağından biri eksik olduğunda bu sezon, geçmiş sezonlarda neler yaşandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Kazanan ve kaybeden de Bursaspor oluyor. Sene 2017 eski kafaları bir kenara bırakıp, her bakımdan reform zamanı...

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X