Avatar
Cevdet Altınel

Nihayet anladık

Denetleme Kurulları hep vardı. Ama son seçimde bağımsız aday Yalçın Cambaz ve ekibi açık ara farkla Denetleme Kuruluna seçildi. Bütçe işleri bu kulüpte her zaman sıkıntılı olmuştur. Gerek Genel Kurullarda, gerek Mali Genel kurullarda, gerekse Divan Kurulu toplantılarında rakamlar açıklanır, kitapçıklar dağıtılır ama kimse bir şey anlayamaz.

Ama bu kez farklıydı. Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda kürsüye çıkan Yalçın Cambaz yaklaşık 15 dakikalık barkovizyon eşliğinde tane tane yeşil beyazlı kulübün mali tablosunu çok güzel bir şekilde açıkladı. Hakikaten bravo… İşin uzmanı olunca işler değişiyor.

Bursaspor yönetimini de tebrik ediyorum, şeffaflık ilkesi doğrultusunda bütün bilgileri Denetleme Kurulu ile paylaşmışlar. Bursaspor’un borcu 453 milyon 614 bin lira. Neden oldu? Nasıl ödenecek kısmına girmek istemiyorum. Burada benim en çok dikkatimi çeken nokta; evdeki hesabıçarşıya uymadığını görmek oldu. Denk bütçe yaratmak adına yönetimler gelir ile giderleri aşağı yukarı birbirine eşitlerler.

Kantarın terazisinin eşit olmadığını biz bilmiyor muyduk? Tabiki biliyorduk. Ama bu kez rakamlarla tablo eşliğinde aradaki farkları net bir şekilde gördük. Yalçın Cambaz, yönetici katkısı ile çarkların dönmeyeceğini, doğru adresin Vakıfköy olduğunu, çok güzel bir dille anlattı. Aşağıdaki tablo da durumun özeti…

Yusuf olayı!

Başakşehir maçında Samet Hoca oyuncu değişikliği yapacak. Yardımcılarına Yusuf’u çağırın

diyor. Gözler ısınan oyunculara çevriliyor. Ama Yusuf orada yok… Bakıyorlar Yusuf kulübede.

Biz basın mensupları arasında da ister istemez “Yusuf Erdoğan oynamadığı için bir tepki mi gösterdi?”sorusu akıllara geliyor. İşin doğrusunu Samet Aybaba anlattı. “Yusufısınmaya ben göndermedim. Orada bir karışıklık oldu. Herhangi bir problem yok. Tamamen benden kaynaklanan bir durum oldu diyerek, bu olayın dallanıp budaklanmadan çözüme bağlaması iyi oldu Samet Hoca’nın. Bir şeyi daha sizlerle paylaşmakta fayda görüyorum. Dünkü basın toplantısında Samet Aybaba’nın neler söylediklerini yazmayacağım.

Burada benim gördüğüm özgüvenin tavan yapması. Hem oyuncuların hem Samet Aybaba’nın keyfi yerinde. Bu gelecek için iyiye işaret. Mesele takım olabilmekti. Bu doğrultuda ciddi mesafe alındığını zaten maçlarda da görüyoruz. Bir galibiyetten sonra gerisi de çorap söküğü gibi gelecek gibi görünüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X