Avatar
Cevdet Altınel

Para para!

Fransa İmparatoru Napolyon Bonaparte savaşı kazanmak için ne demişti? “Para para para” İşte şu sıralarda Bursaspor’a en lazım olan şey. Kaynaklar kısıtlı ama harcama kalemleri bir o kadar fazla. Bir yandan takımın kötü gidişi, bir yandan yaşanan ekonomik sıkıntı, Başkan Ali Ay’ın içini daraltıyordur. Takım maç kazansa kulüp biraz nefes alacak ama o da yok.

Kredi meselesi tam olarak çözülmüş değil. Bankaların sunduğu şartlar (faiz) oldukça ağır. Çözüm için Fatih Pulat çeşitli formüller arıyor. Parasal konularda takıma yansıyan herhangi bir olumsuzluk şimdilik yok. Ama personele yansıyan sıkıntılar var. Maaşlar gecikmeli olarak yatırılıyor.

Futbolcular kendilerini her türlü idare eder. Maşallah aldıkları yıllık ücretler, normal bir personelin ömür boyu kazanacağından çok daha fazla… Para garanti, primler garanti. Vergisi yok, pulu yok. Nasıl olsa onları da kulüp ödüyor. Ama aldığı para ile ay sonunu zor getiren çalışanların böyle bir lüksü yok. 20 Günlük, 1 aylık maaş gecikmeleri emekçileri ciddi anlamda sıkıntıya sokar. Bu konuda Başkan’ın ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Şartlar demek ki onun da elini kolunu bağlıyor. Ama ne olursa olsun gider planlaması yapılırken, öncelik kulüp personeline verilmeli.

Bursa’yı üzen haber

Stadium of the Year 2016 ismi ile düzenlenen yılın stadı yarışmasında 2016’da biten ve hizmete giren 29 stat yarışıyor. Yarışma 4 Mart 2017 gece yarısına kadar devam edecek ve sonrasında en iyi beş stadyum açıklanacak. Yarışmada Türkiye’den Yeni Eskişehir Stadyumu, Vodafone Arena, Sivas Arena, Şenol Güneş Stadyumu olmak üzere 4 stat yarışırken, Timsah Arena bu statlar arasında yok. Bursaspor için büyük bir yatırımın, bu statlar arasında olmaması üzüntü verdi. Ama maalesef kentin simgelerinden biri haline gelen stadın eksikleri bir türlü gidirilemiyor. Stat Bursaspor’a devreledildi ama yeşil beyazlı kulübün buraya aktaracak şu an 1 kuruş parası yok. Maçlar dışında kulanılmayan devasa bir tesisten bahsediyoruz. İçinde ve çevresinde sosyal donatı alanları yaratılmadan stadın kendi kimliğini, ruhunu bulması zor. Eksiklikler tespit edildi ama bunların giderilmesi adına henüz bir adım atılmadı. Bursaspor için ciddi bir gelir kaynağı yaratması beklenen bu stada yatırım yapacaksınız ki karşılığı gelsin. Her şeyi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin haletmesini beklemeyin… Ama Başkan Ali Ay’a da hak veriyorum. Sanayi şehri Bursa’da bir babayiğit çıkıp stadın isim hakkını alamadı. Yazık..

Topçu’nun kimliği!

İyi ve cesaretli teknik adamlar çalıştırdıkları takımlara bir kimlik kazandırırlar. Mutlu Topçu, kendi oyun kimliğini henüz Bursaspor’a kazındırmış değil. Şu ana kadar Topçu yönetiminde çıkılan maçlarda kadro ve futbol olarak Hamza Hoca’nın esintilerinin devam ettiğini gördük. Bunda belki elindeki malzemenin kısıtlı olmasının etkisi vardı. Ama ben Kasımpaşa karşılaşmasında Topçu’nun kimliğini göreceğimizi düşünüyorum. Bu dokunuşa takımında kendisinin de ihtiyacı var… Bu arada bazı genç kardeşlerimiz Final’de söylediklerim için kırılmışlar. Ben her zaman onların tarafındayım. Bursaspor formasını giymek, kalıcı olmak, adından söz etirmek için çok çalışmak lazım. Hocaları bu kadar kötü performans gösteren bir takımda hala onları tercih etmiyorlarsa ya hocaları cesaretsiz, ya da onlar yeterince çalışmıyor sonucu ortaya çıkar…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X