Avatar
Cevdet Altınel

Şampiyonlar kaybolup gitmesin!

Antalya’da ipi göğüsleyen Bursaspor U19 oyuncularını artık farklı bir gözle izleyeceğiz

 

Her oyuncunun yeteneği ve çalışkanlığı ölçüsünde bir opsiyon hakkı oluyor Özlüce’de. Bunu iyi kullanın, Enes’in mektubunu bir defa değil 3 defa 5 defa okuyun…

 

U19 Şampiyonluğu göğüsümüzü kabarttı. Ölü toprağını üzerimizden atmamızı sağladı, moral verdi. Emeği geçenlerin hepsine helal olsun. Çalışmalarının, alın terlerinin hakkını aldılar. Bursa’yı Avrupa’da temsil edecekler. Artık daha farklı bir gözle izlenecekler. Genç kardeşlerimizden beklenti de bir o kadar arttı. Mesele; Ekme, biçme meselesi…

Adnan Örnek dün çok güzel bir şey söyledi. “Bizim için altyapıda takım başarısı değil, nitelikli oyuncuların A Takıma  kazandırılması öncelikli” dedi. Çok doğru ve yerinde bir tespit. Her ikisi olunca tadından yenmez. Kürsüye çıkmakta önemli. Özellikle o yaştaki gençlerin özgüveni ve Avrupa deneyimi yaşaması açısından ayrı bir kıymeti var. Şampiyonluk apoletini takmak çok değerli. Ama bu değere değer katacak olan şey de istikrar ve devamlılık. Süper Lig’de oynamak çok zor bir iş. Genç olmanın avantaj olduğu kadar, dezavantajı daha fazla.… Her oyuncunun yeteneği ve çalışkanlığı ölçüsünde bir opsiyon hakkı oluyor Özlüce’de. Bunu iyi kullanın, Enes’in mektubunu bir defa değil 3 defa 5 defa okuyun… Çünkü zirvenin rüzgarı sert olur. İnce dallar hep çabuk kırılır orda. Güç, kondisyon, teknik, mental olarak hazır olmazsan, o rüzgâr seni de alıp götürür… Bu sezon gibi her zaman böyle fırsat gelmez… Rize’de bulduğun pozisyonu atamazsan, zorlarını hiç atamazsın. O zaman genç olma dışında senin ne özelliğin kalır? Tek yol var; çalışmak, çalışmak… 2 saat değil 5 saat. 100 defa değil 1000 defa 10000 defa vuracaksın o topa, vuracaksin ki  vurduğun gol olsun… Yolunuz, bahtınız açık olsun Vakıfköy’ün şampiyon evlatları.

 

Bu maç başka maç!

 

Gecenin en karanlık anı şafağa en yakın andır. Bursaspor olarak daha karanlığı artık göreceğimizi düşünmüyorum. Kızmanın, üzülmenin, karalar bağlamanın şu saate kimseye bir faydası yok. Zaman soğukkanlı düşünüp, kenetlenme zamanı. 4 hafta kaldı. Tehlike geçmiş değil! Şu pozisyonda saha içi ve saha dışı faktörler çok iyi hesaplanmalı… İpleri sıkı tutmak gerekiyor.

Rakip Beşiktaş olunca Bursa’da fazla söze de hacet yok…

Kentte olumlu bir hava esmeye başladı. Taraftarın sesini dinledik. “Biz hazırız, yeter ki oyuncu kardeşlerimiz hazır olsun ” diyorlar. Son 3 haftada 16 kabusu yaşadık! Artık gerçek 16’nın piyasaya çıkma zamanı… Bu maç çekirdek çitlenecek maç değil. Belki de ilk kez Timsah Arena’yı açılışından bu yana tamamen dolu olarak göreceğiz

Son 3 maçta yaşanan ilk 15 dakika kabusunu bu maçta bertaraf edilmesi durumunda işlerin iyi gideceği inancındayım. Kırılgan bir takım haline gelen Bursaspor’da Adnan Örnek’in bu konuda gerekli tedbirleri alacağını düşünüyorum. Yeşil beyazlıların üstünde nasıl bir baskı varsa, Başakşehir ile puan farkı 2’ye inen Beşiktaş’ın üzerinde de aynı baskı olacak. Psikolojik üstünlük her ne kadar kadro kalitesi ve oyun anlayışı ile rakipte de olsa, Bursaspor’un taraftar desteği ile bunu dengeleyeceği kanaatindeyim. Zaferin anahtarı; sabır, güven ve inanç kelimelerinde saklı.

İnanacaksın ki başarabilesin…. Yenik duruma düşülse bile başta oyuncuların birbirine, hocanın oyuncularına, taraftarın takımına güvenip bütün halinde gerekli reaksiyonun gösterilmesi bence bu maç için elzem. Tribün coşkusu sahada oyun iştahı ile harmanlanabilirse işte o zaman seyredin cümbüşü… Evet zor ama bu takımın adı da Bursaspor be kardeşim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X