Avatar
Cevdet Altınel

Şapkadan tavşan çıkarttı

Hep söyledim. Bu takımın en çok ihtiyaç duyduğu şey moral ve özgüven. Bu sağlandığı taktirde ve doğru isimler sahada olduğunda Bursaspor’un hiçte kötü bir takım olmadığını Osmanlıspor karşısında bir kez daha gördük. Bu kadar çok sakat ve cezalı oyunculara rağmen ligin en iyi ekiplerinden biri olan Başkent temsilcisi karşısında ortaya konulan futbol açıkçası şaşırtmadı değil. Şaşırtırken de sevindirdi.

Hamza Hamzaoğlu’ndan sonra göreve gelen Mutlu Topçu’dan kimse şapkadan tavşan çıkartmasını beklemesin demiştim. Ama  Mutlu Hoca hakikaten bu kadar olumsuzluklar içinde bu maçta şapkadan tavşan çıkarttı. Yaşananlar nedeniyle kimyası bozulan  oyuncularını şöyle bir silkeleyip kendine getirdi. Onlara kim olduklarını ve hangi takımda oynadıklarını hatırlattı. Sonra sahada takımı doğru bir kurgu ile oynattı. Rakibini durduran, dengeyi kuran ve daha sonra sonuca giden ilk 45 dakikalık bölümden sonra, 2. devrede skoru koruma telaşı Bursaspor’a 1-1’lik sonucu getirdi.

Yuhalanan, ıslıklanan Deniz sahadaki mücadelesi ve isteği ile hem de penaltıyı gole çevirerek hocasının yüzünü kara çıkartmadı. Genç oyuncular bu sezonu iyi değerlendirsinler diyorum. Her zaman böyle fırsat gelmez… Mert’te bu maçta şansını iyi kullandı. Heyecanını yendiği taktirde faydalı olabileceğini gösterdi. Aziz Behiç için sağ sol fark etmiyer. Çıkıyor çatır çatır oynuyor. Her takıma lazım. Harun için artık yazacak bir şey bulamıyorum. Yayıncı kuruluş  bir an önce bu sezon yaptığı kurtarışlardan güzel bir klip hazırlasın. Çünkü kelimeler kifayetsiz kalmaya başladı... Batalla da ritmini bulmaya başladı. Ona lazım olan tek şey arkadaşlarının dilinden anlaması ve doğru oyun kurgusu…

Bu maçta tek eksik olan kulübeden giren oyuncuların katma değer yaratamamaları oldu.

Del Valle’nin sahada ne yapmak istediğini bilen varsa biri bana anlatsın. Bu kadar savruk, bu kadar ne yapmak istediğini bilmeyen bir oyuncu olur mu?

85. rakikada yenilen gol skoru korumanın verdiği telaştan ve dikkatsizlikten geldi. Ama canları sağ olsun, bu kadar fırtınalı havalardan sonra güneş sanki kendini gösteriyor gibi…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X