Avatar
Cevdet Altınel

Su niye bulandırıldı?

6 haftada ortaya koyduğu futbol ile umut veren fakat son oynadığı Sivasspor maçında silik görüntüsü ile tam bir hayal kırıklığı yaratan Bursaspor’da Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’in kadro dışı bırakılması açıkçası beni şaşırttı. Atılan bu adımın kime ne faydası olacak? Sorusunun yanıtını iyi vermezsek durduk yerde suyu bulandırmış oluruz.

Bu ceza ile bu oyuncuların performansı artacak mı?

Aba altından sopa gösterilerek diğer oyuncular mı uyarılmak istendi?

Su testisi kırılmadan bir önlem mi alındı?

Ya da 3’ü de mi?..

Tabii ki her takımda kadro dışı cezaları var. Takım 7 hafta boyunca sahada bir mücadele ortaya koymaz, gelecek için hiçbir şekilde ışık vermez o zaman faturayı gereken oyunculara kesersiniz. Burada bir sıkıntı yok. Ama 6 haftada tek eksiği galibiyet olan bir takımın nasıl olupta Sivas karşısında bu kadar kötü bir performans ortaya koyduğunu iyi analiz etmeden telaşla oyuna sonradan dahil olan 2 oyuncuyu kadro  dışı bırakırsanız o zaman adaletiniz sorgulanır. Adaletin olmadığı yerde de hiçbir şey olmaz. Karar Samet hoca ve yönetimin. Lakin bu panik havasının daha da ortalığı dağıtıp dökmeden dağılması için tek bir şeye ihtiyaç var o da galibiyet.  Sivas maçına kadar tüm şehirde gelecek adına beklentiler fazlasıyla artmıştı. Ankaragücü maçında panik en büyük düşman olacaktır. Başta Samet hoca, oyuncular ve taraftarların sabırla hareket etmeleri gerekiyor ki bu kez yüzler gülebilsin.

 

Sporcu Fabrikası

 

Spor deyince ülkemizde genelde futbol akıllara geliyor. Ama yeni yapılan tesisler ile birlikte amatör branşlarda ciddi bir hareketlilik var. 5-10 yıiçerisinde çok daha farklı branşların konuşulacağından eminim. Olimpiyatlarda, Dünya şampiyonalarında özlediğimiz madalyalar bu tesislerde spor yapan gençlerimiz ile en yakın zamanda gelecektir… OLAY TV’de her cuma akşamı SPOR EXTRA programında biz de mümkün olduğunca farklı spor dallarına  yer veriyoruz.

Medyamızın da yer aldığı Gürsu ilçesi, tarım ve sanayi üretimi ile Bursa’nın önemli ilçelerinden biri. Gürsu’nun artık bir de Sporcu Fabrikası’ var. Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan tesis Mayıs ayında hizmete girdi. 14 branşta farkı spor etkinliklerinin aynı anda yapılabildiği bu tesiste Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahini konuk ettik. Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın “çocuklarımız bu tesisler ile merdiven altından çıkıp, artıçağdaş tesislerde spor yapıyor” sözü oldukça dikkat çekiciydi. Süleyman Şahin de Bursa’nın spor kenti olma yolunda attığı adımlar ile ilgili çarpıcı rakamları bizlerle paylaştı. Şahin gerçekten çok çalışkan bir bürokrat. Spor adına bir çivi çakılması için yoğun mesai harcıyor. Onun bu konuda isteği, arzusu  ve heyacanı devlet kademelerinde yatırım olarak karşılık buluyor. Programda neler konuşuldu Sporcu Fabrikası” nasıl bir tesis? Bu soruların cevabını 12 Ekim’de yayınlanacak Spor Extrada bulabilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X