Avatar
Cevdet Altınel

Yol haritası nasıl olacak?

Bahar geldi. Özlüce’de de bahar rüzgarları esiyor. Keşke bu rüzgârlar Avrupa’ya doğru esseydi şu günlerde.  Ligde kalmak Bursaspor için asla mutluluk kaynağı olmamalı. Ama o kadar fırtınalı günlerden sonra oyuncuların da kendilerini bahar rüzgârına bırakması doğal. 2.yarı itibarı ile yaşanan stres, alınan sonuçlar onları da fazlasıyla bunalttı. Ama görünen şu ki haziran ayının gelmesi ile birlikte yaprak dökümü de erken olacak yeşil beyazlılarda…

Kimler gidecek kimler kalacak? Bu sorunun cevabı da üç aşağı beş yukarı belli. Transfer için scouting ekibi yoğun bir çalışma içersinde. Alt ligler, balkanlar, Avrupa adım adım taranıyor. Oltaya nasıl balık takılacak göreceğiz. Lüfer yerine çinekop olursa yine tadımız kaçar... Ama oltaya takılacak yem de önemli. Ekmekle zor çıkar tazesi, kalitelisi…

Taraftarın istediği oyuncu tipi, sahadaki oyun anlayışı belli. Bunu artık sağır sultan biliyor. Başkan bakalım bu istenen takım için nasıl bir formüller üretecek? Maddi durum ortada; bu dar boğazı aşmak için Ali Başkan’ın gecesi gündüzüne karıştı. Kollar da gelecek sezon için sıvandı.

Takımda sözleşmesi sona erecek isimlerden Şamil Çinaz ile Başkan geçtiğimiz günlerde masaya oturdu. Şamil’in Allah’ı var. Kapasitesi doğrultusunda elinden gelenin fazlasını vermeye çalışan bir oyuncu. Yıllık aldığı ücret 400 bin Euro garanti, maç başılarla birlikte 560 bin Euro’yu bulacak. Akhisar maçı sonrası tekrar bir görüşme olacak. Başkan ve Mutlu Topçu bu oyuncunun kalmasından yana. Yana ama mevcut şartlarda değil. Şamil’den aldığı ücretten bir indirim istenecek. Kabul ederse takımda kalacak. Bu fedekârlık yalnız Şamil’den istenmeyecek onu da belirtmekte fayda var.

Erdem, Tomas Sivok, Del Valle haziran ayı itibarı ile Bursa’ya veda edecekler. Sözleşmeleri devam eden fakat taraftar ile kimyası bir türlü uyuşmayan Bilal Kısa’nın yanı sıra Furkan Özçal ile de sözleşme fesih yoluna gidilmesi söz konusu. Bursaspor’un yeni sezonda 10 oyuncuyu kadroya katması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Ali Ay bunu açıkladı. Bunlardan beşi direkt takıma katkı sağlayacak oyuncular olacak. Diğer 5 transfer ise geleceği parlak genç oyunculardan oluşacak.

Ama burada transferler kadar Mutlu Topçu’nun akıbetinin ne olacağı da merak ediliyor. Kendisinin sözleşmesi haziran ayı itibarı ile bitiyor. 1 yıllık opsiyon hakkı var. Yönetim bunu kullanacak mı kullanmayacak mı? Kalan 7 haftada bu sorunun da cevabı ortaya çıkacak. Mutlu Hoca çalkantılı bir dönemde takımın başına geldi. Taraftarlar ile oyuncular arasında yaşanan gerginlikler, kırmızı kartlar, sakatlıklar onun şanssızlığıydı. Hocanın oyuncular için söylediği cümle kendisini de bağlıyor. “Bursaspor’a gelmek değil, Bursaspor’da kalabilmek zor…”    

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X