Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Kanser ve naylon poşetler-2

Geçen hafta kanser ve naylon poşetler-1’ i  yazmıştım. Bu yazımda bu konuyu daha genişletmek ve okumayanların okumasını sağlamak için kanser ve naylon poşetler-2 yazma gereği duydum. 

Çünkü bu gerçekten önemli bir konudur. 

Günümüzde kanser giderek artmakta ve genç yaşlara kadar inmektedir. Bu nedenle gelişmiş ülkeler, kanser yapan gıdalar ve maddelere dikkat ederek azaltmaya çalışmaktadırlar. Bunların başında günlük hayatımızda sık kullanılan naylon poşetlerde uzaklaşma çalışmaları başlatmışlardır.

Pazara gittiğinizde, marketlere gittiğinizde ihtiyacınız için aldığınız meyve ve sebzelerin hepsi naylon poşetlere konulmaktadır. Evde bu meyve ve sebzeleri ne kadar yıkasanız yıkayın poşetin gözle net seçilmeyen parçacıkları kalmaktadır. Tüketilme sırasında vücudunuza girmekte ve vücudunuza zarar verirken bu parçacıklar kanserojen oldukları için sık karşılaştıklarında kansere neden olmaktadırlar.

Özelikle fırınlara gittiğinizde, aldığınız ekmek ve hamur mahmulleri sıcaksa, sıcak olarak naylon poşete konulursa, bu poşetin kanserojen maddeleri daha çok bu ekmek- hamur mahmullerine yapışmakta ve tüketildiğinde daha da tehlikeli olmaktadırlar.

Avrupa ve gelişmiş ülkeler bu kanserojen tehlikede uzak durmak için,  gıdaları naylon poşetlere değil de kağıt poşetlere veya kağıt keselere koymaktadırlar.

Sonuç:

Aldığınız gıdaları (başta ekmek olmak üzere) naylon poşetlere koymayın, koyanlara izin vermeyin. Kağıt poşetlere koyun veya kağıda sararak alın. Metal gibi maddeleri naylon poşetlere koyduğunuzda veya naylon poşetlerle çok temas ederseniz ellerinizi sabunla iyice yıkayınız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X