Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Kanser ve naylon poşetler

Son yıllarda kanser oranı giderek artmaktadır. Her ne kadar illeri yaş önemli bir faktör ise de günümüzde gençlerde kanser oranı yüksektir. Bunun tek açıklaması vardır. Etrafımızda veya temas ettiğimiz eşyaların çoğunda kanserojen madde taşımasıdır.

En sık kullandığınız ve hemen hemen her gün temas ettiğiniz naylon poşetlerde bas edelim;

Sabah kalktığınızda, kahvaltı için fırına veya en yakın markete gidersiniz. Kahvaltıda en sık  yiyecek olan ekmek alırsınız. Fırıncı genellikle sıcak ekmeği naylon poşete koyar. Aldığınız o sıcak ekmek, kanserojen özelik taşıyan naylon poşete koyar. Temasta olan ekmeği tüketirsiniz. Ekmekle beraber kanserojen maddeyi de direkt almış olursunuz. Bu marketler içinde geçerlidir.

Marketlere gittiğinizde,

Aldığınız tüketim malların hepsi genellikle naylon poşete koyup verirler. Naylon poşetlerle temas eden yiyecekleri tükettiğiniz de direk kanserojen maddeleri de almış oluyorsunuz. Avrupa, Amerika vb gelişmiş ülkelerin hiç biri gıda maddeler için pek naylon poşet kullanmazlar.  Sizde mümkünse kullanmayın.

Dikkat edilecek hususlar;

-Başta ekmek olmak üzere mümkünse kağıt poşetlere koymasını isteyin, yoksa temiz beyaz bir kağıda sarmasını söyleyin.

-Fırın ve marketlerde böyle bir imkan yoksa beraberinde mümkünse kanserojen olmayan kağıt veya kağıt poşetleri götürün.

– Ellerinizi sık sık yıkayın. Özelikle naylon vb kanserojen maddelere temas sonrasında

-6 ve 12 ay da bir doktor kontrollerinizi yapın.

Sonuç:

Hayatınızda,  mümkünse başta naylon poşetler olmak üzere kanserojen özelik taşıyan maddelerde uzak durun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X