Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Öğretmenler Günü`nde mesleğini yapamamak

Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü. Ne var ki böylesine anlamlı bir günde mesleğimizi yapamıyoruz. İsteyerek, saverek seçtiğimiz bu meslekten uzağız. Sınıflarda, öğrencilerimizin yanında olmalıydık. Kimimiz evde, kimimiz de ilgisiz işlerdeyiz. Ama böylesine bir günde hepimiz hüzündeyiz.
Bizler yıllardır çabalayarak bu günlere geldik. Atanamayan branş öğretmenleri olarak tüm orta öğretim branşlarına sağlanan imkanların bize de sağlanmasını ve haklı sesimizin artık duyulmasını talep ediyoruz. 
Gördük ki; bir ek alım akabinde sınıf öğretmenlerine il dışı ve il içi tayinlerle yüksek kontenjanlar sağlanmış. Bu da yetmezmiş gibi (verilen bu kontenjanların bizim bölümlerimiz olduğunu gördük), yıllarca dirsek çürüttüğümüz, dereceler elde ettiğimiz bölümlerimize haksız olarak geçebilmeleri için alan değişikliği diye bir şey ortaya atılmış.
 
 
Bu kadar mağduriyet üstüne bir de tek atamadan bahsedilip, üstelik puanlarınız da 1 sene geçerlidir deniliyor. Bizler şubat ayı ya da şubattan önce 40.000 öğretmen alımı ile mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. 4+4+4 sistemi için büyük önem teşkil eden branş bölümlerine en az 40.000 kontenjan verilmesini istiyoruz. 
Bu sorun artık sadece öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı`nın sorunu değil tüm bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve özellikle hükümetimizin yani hepimizin meselesidir,
Bursa branş ataması grubu 
 
İkinci Başköy vakası olmasın
 
 
Osmangazi’nin  dağ köylerinden Dağakça` da maden ocağı yapılması planlanmakta. Bundan duyduğumuz endişe var. Dağakça`nın ikinci bir Başköy vakası olmasından endşe ediyoruz. 2012 yılında  Başköy’de vatandaşlarımızın  yaşadığı sıkıntıların yaraları sarılmadan Dağakça köylüleri de çamurlu suya mahkum edildi. Önce Dağakça Köyü halkının rızası alınması gerek, 
Aslında  bu sorun tüm Bursa’nın etkileneceği bir sorun. Burada kullanılan ilaçlar ve  atıkların doğrudan Doğancı Barajını etkilediğini biliyoruz. Firmaların sağladığı istihdam da  önemli ancak öncelik halkımızın sağlığı. Bu proje ülke menfaatlerini uygun, köy halkının çıkarlarını gözetecek  şekilde yapılsın, İş bittikten sonra doğa tekrar ağaçlandırılsın ve eski haline dönüştürülsün.
Erkan AYDIN
Eski Dağ-Der Gen.Bşk. 
 
Temizlik firmasına `konteyner` uyarısı 
 
Olay  Gazetesi’nin 5 Kasım  2014  tarihli sayısında Söz Sizde köşesinde bir okurunuzun ‘Konteynerler devamlı yerlerde’ başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Konteynerler, kullanım ve boşaltım şartları nedeniyle çeşitli dış etkenlere (darbe, çöp suyu asidi, güneş ve belirli derecelerde ısıya) maruz kalmaktadır. Plastik konteynerlerin kullanım ömrü ortalama 2 yıl olup, eskiyen ve tamiri mümkün olmayan, kullanım ömrünü tamamlamış konteynerlerin sahiplerince yenilenmesi gerekmektedir. 
Tamiri mümkün olan metal konteynerler ise Temizlik Müdürlüğümüzün ekiplerince tamir edilmekte olup, 2013 yılı itibari ile 1208 konteynerin bakım ve onarımı yapılmıştır.
Ayrıca bölgede çalışan temizlik firması yetkilileri de konteynerleriı hor kullanmamaları konusunda ilgili müdürlüklerimizce uyarılmıştır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Belediye Başkanı 
 
ŞİKAYET KUTUSU
 
Yüzyılıncı Mahallede oturuyoruz. Geçenlerde sağlık ocağına gidip sıraya girdik ama sıra biz ve bekleyenler tarafından bir türlü gelmedi. Bir ara kapı bir görevli tarafından açıldığında doktor hanım ve dört bayan içeride sohbet ediyordu. Yarım saat bekledikten sonra içeriden gülerek misafirler uğurlandı. Ben ve diğer hastalar neden beklediğimizi sorunca `muayene ettiğini, işine fazla karışılmamasını, beğenmiyorsak başka yerlere gitmemizi` söylemiştir. Bu duruma diğer çalışanlar da şahit olmuşlardır. Sağlık Müdürlüğünün ilgilenmesini rica ediyoruz.
Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X