Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

`Yıkılır` uyarısı yeterli mi?

Kestel`de eskiden un fabrikası olarak kullanılan, şu anda boş olan bir bina var. Sözkonusu bina, Kestel Meydanı`ndan Ankara Yolu`na çıkan caddenin üzerinde, Kale Mahallesi muhtarlığının hemen yanında. Şu anda sadece dış duvarları ayakta, onlar da yıkıldı yıkılacak.

 

Zaten belediye, uyarıcı tabela koymuş. `Yaklaşmayın, uzak durun, yıkılır` diye. Ama bu yetmiyor. Zira insan her zaman dikkat etmeyebilir. Ya da dikkat etse de bu binadan zarar görebilir.  Üstelik binanın hemen önünde seyyar tezgahları açılmış. Burada vatandaşlar alışveriş etmekte. Hemen önünde de araçlar park etmiş. Anlaşılan tehlike uyarısını fazla dikkate alan yok. Üstelik kontrol da yok. Nasıl olsa tabela asılmış. Görev bir yerde yapılmış. Gerisi Allah kerim.

Kestel Belediyesi yetkililerine sormak istiyorum buradan. Madem bu bina tehlikeli, neden yıkmıyorsunuz? Sadece tabela asmakla yetinip çevresini kontrol altında tutmuyorsunuz.

Bu güzergah ana cadde ve hergün oradan binlerce insan, araç geçiyor. Lütfen bu binayı yıkın ve olası tehlikelerden insanları koruyun.

Elif ALTINYILDIZ

 

Yunuseli` nin kronik dertleri

 

Yunuseli Mahallesi Kamelya Caddesi civarında oturan vatandaşlar adına daha önce caddemizden geçen 97/A numaralı otobüsün tekrar konmasını istiyoruz. Biliyorsunuz daha önce Hamitler TOKİ` den kalkan bu otobüs yeşil otobüsçülerin baskısı sonucu kaldırılmıştı.

Benim ve komşumun çocuğu A.O.Sönmez Teknik Lisesine gidiyor. Dolayısıyla iki vasıta değiştiriyorlar. Dersleri saat 8:00 de başlıyor. Evden 6:30 da çıkıyorlar. Terminale gitmek için iki vasıta yapmak zorundayız.Sabahları otobüsler zaten dolu.

Yeni yaşam merkezi diye imarlı olarak evimizi yaptık ve taşındık. Bir yandan Roman vatandaşların başıboş atları, bir yandan ulaşım sorunu inanın ki bezdik.

Şehir merkezinde yaşıyoruz ama konulan otobüsün yolu kesiliyor. Burulaş sitesinde aynen şöyle yazıyordu: “97/A numaralı otobüsün güzergahında güvenlik sağlanamadığı için seferlere bir süre ara verilmiştir.” Bir süre dedikleri 6 ay oldu. Güvenlik sağlanamıyor. Gülelim mi? Ağlayalım mı?  Başıboş gezen atlar için şikayet yazıyoruz. Bir hafta sonra at toplama operasyonu yapılıyor. 3-5 gün atlar yok. Sonra eskisinden daha fazla at görmeye başlıyoruz.

Çöp toplama sorunu ise ayrı bir dert. 15-20 günde bir alındığı da oluyor.

Ekrem KAYA

 

Yanmayan lambalarla ilgilenilmiyor

 

Uzun süre önce UEDAŞ`a yazdığım sitemizin yanındaki sokak aydınlatmasının yanmadığı yolundaki şikayet mail`ime cevap gelmediği gibi bu kurumun sorumluluk gösterip sıkıntıyı giderme gibi bir girişimi de olmadı. Bunun yanı sıra 27.09.2014 tarihinde 18:30 sularında yine aynı sokakta aynı sırada bulunan sokak aydınlatma direğine araç çarpması sonucu direk yamulmuş ve üzerindeki lamba yere düşerek kırılmıştır, Direk yamuk durduğu için her an tehlike yaratabileceği endişesiyle, hemen yine UEDAŞ`a kendi internet sitelerinden şikayet mail`i ile durumu bildirdim. Ancak bu bildirime de sorumluluk gösterip ilgilenmedi.

Şimdi soruyorum bahsi geçen yerlerdeki sokak aydınlatmaları ile ilgili sorunları, sorumlu olan UEDAŞ çözmeyecekse kim çözecek ?  Sokağımız her 2 direğin de aydınlatması çalışmadığı için karanlıkta. UEDAŞ  yetkililerini göreve davet ediyor ve sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını rica ediyorum. Arızalı lambaların olduğu yer :  23 Nisan Mh. Atanur Ekmek Fırını arkası ve Rızvanoğlu Paçacı sitesi girişi üzeridir.

Erhan  FİDANCIOĞLU

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X