Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür ve rica

Köşenizi sürekli takip eden bir okurunuzum. Gördüğüm kadarıyla bu köşede genelde şikâyetler yer alıyor. Ama bu defa teşekkür etmek istiyorum. Dün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle. Ben, Ertuğrulgazi Mahallesi 1000 Konutlar Mutlu Sokak’ta ikamet etmekteyim. Sokağımızda bir haftadır yavru bir kedinin acısına şahit oldum. Belli ki canı yanıyordu, hastaydı ve annesi terk etmişti. Yetkililere haber vermek isteğiyle araştırmaya başladım. Aklıma Yıldırım Belediyesi’ni aramak geldi. Fakat nasıl arayacağımı bilmiyordum. Sonunda zor zahmet Yıldırım Belediyesi’nin bir hizmeti olan 444 16 02 No’lu telefonu buldum ve aradım. Telefondaki yetkililerin yönlendirmesiyle ilgili birime ulaştım. İlgiliye durumu anlattım. Ve bu kedinin derhal burdan alınıp, bakıma alınması gerektiğini söyledim. Sağolsunlar, hemen ilgileneceklerini söylediler. Arkadaşımla birlikte yavru kedinin yanında görevlilerin gelmesini beklerken arkadaşımın “Böyle işler belgesellerde olur, geç gelirler, belki gelmezler bile” demesi biraz içimi burktu açıkçası.

10 dakika içinde Yıldırım Belediyesi’nin sahipsiz hayvan toplama aracı önümüzde belirdi. Gayet nazik bir şekilde hasta yavru kediyi alıp, ilgili birime götüreceklerini ve burada tedavisinin yapılacağını söyleyip gittiler. Ben bile şaşırmıştım bu kadar çabuk geldiklerine. Çünkü bazen ambulans bile bu kadar çabuk gelemeyebiliyor.

Burada Yıldırım Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum ve bu hassasiyetin hiç değişmemesini diliyorum.

Ama, bu yavru kedinin akıbetini merak etmiyor da değilim. Umarım tedavisi yapılır ve en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Yetkililerden bir ricam da şu ki: Halkın Yıldırım Belediyesi’nin ilgili hizmet birimlerine gerektiğinde ulaşabilmelerini daha kolaylaştırmak için el ilanı, broşür, tanıtım gibi hizmetin daha fazla olması.

Teşekkür ve saygılarımla.

Ayberk TURGUT

 

Yayalar nasıl kullanacak bu yolu?

 

Nilüfer İlçesi 29. Ekim Mahallesi 501. Sokak’ta yeni bir inşaatın hafriyat çalışmaları başlamıştır. İlgili inşaat firması İmar Yönetmeliği’nde bahsedilen yoldan çekme mesafesini bırakmadan derin kazıya başlamıştır. Yoldan çekme mesafesini bırakmadan kazıya girdiğinden güvenlik açısından, yolda bulunan kaldırımı, bisiklet yolunu, hatta yolun bir kısmını kapatmıştır. Yola koyduğu tel çitlerin dışarı çıkan 50 cm demir çubukları yaya ve araç trafiği açısından tehlike arz etmektedir. Ayrıca inşaat kendi güvenlik önlemlerini almak için vatandaşı tehlikeye sokmakta ayrıca devletin yoluna resimlerde de görüleceği üzere demir çubukları yola çakarak zarar vermiştir. Zabıta amirleri ile konuştuğumuzda güvenlik önlemleri için ‘Belediyenin bilgisi dahilinde yapılmış bir kapatmadır’ deniliyor. Vatandaşı düşünmeden izin veren yetkililere sesleniyorum, bu izni verirken inşaat firmasının yoldan çekme mesafeleri nasıl göz ardı edilir. Kaldırımın sıfırına kadar derin kazı yapacaksa neden kazıklarını çakmadan hafriyata başlar? Bu tel çitlerin yoldan kaldırılıp inşaatın kendi sınırına çekilerek gerekli önlemlerin alınmasını rica ediyorum.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X