İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş: Akpınar sakinleri taşın altına elini koymalı

Bursa’nın çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgelerinden Akpınar’daki 1050 Konutlar Sitesi’nin yenilenmesi için girişimler var. Ancak bugüne dek netice alınmış değil.

Önceki gün bu sütunlardan 1050 Konutlar Sitesi sakinlerinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sosyal medya hesaplarındaki bir paylaşıma atfen yaptıkları sitem dolu yorumları aktarmıştık.

Eksik olmasın, dün bir dizi görüşme için İstanbul’da bulunan Başkan Aktaş telefonla aradı ve Akpınar’daki kentsel dönüşüm projelerinin niçin hayata geçemediğine açıklık getirdi.

Aktaş’a haksızlık etmemek gerekiyor. Burada akademik odaların yargıya götürmeyeceği bir planlama kararıyla da sorunu çözmek için uğraştı.

Eski Başkan Recep Altepe döneminde de istenen emsal ve kat artışlarının verilmediğini hatırlattı.

Aktaş göreve geldikten sonra dönüşüm ve sorunu çözmek için uzunca süre çaba gösterdi.

Bakın Aktaş o çabaları nasıl anlattı:

“Ben Akpınar’daki bu arkadaşları Ankara’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bey’e götürdüm. Katınıza kat, metrekarenize metrekare verelim dendi. 180-200 bin liralık daireler dönüşüm sonrası 600-700 bin lira değere ulaşacak. Ancak sizin de fedakarlık yapmanız gerekiyor dendi. Bakan Bey projeyi Emlak Konut’un yapacağını, ancak hak sahiplerinin de 10 yıl ödemeli, su parası öder gibi, taksitler halinde 120’şer bin lira üste para vermeleri gerektiğini söyledi. Bu süreyi daha sonra 12 yıla çıkardık. Gidin düşünün, yanıtınızı verin dendi. El cevap, ‘bir lira veremeyiz’ dediler.”

Bölgenin riskli olduğunu hatırlatan Aktaş şöyle devam etti:

“Burası 430 dönümlük Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm bölgelinden biri. Hak sahipleri hiç riske girmeden, sıfır riskle nasıl olacak bu işler? 120 bin liralık farka 12 yıl vade yapıyoruz kabul etmiyorlar. Çünkü; FSM’de, Ataevler’de daireye daire bir de üste para aldılar. Bunlar da onu istiyor. Var olan 1,5 emsali 3 ya da 3,5’a çıkarıp iş yapmaya, ticari alanlar elde etmeye çalışıyorlar.”

Başkan Aktaş, İzmir depremini fırsat bilip kendisine yöneltilen eleştirileri de haksız buluyor.

Aktaş devamla şunları da söylüyor:

“Asla bu konudaki eleştirileri kabul etmiyorum. İstedikleri şu emsalle olmak kaydıyla imar izni veremem. Akılları Doğanbey ve Ataevler’deki dönüşümlerde kalmış ama oralarda balkondan balkona kahve uzatılacak bir yapılaşma söz konusu. Böyle bir dönüşüm olmaması için onların da taşın altına ellerini sokmaları gerekiyor. Kaldı ki, buradaki dönüşümü başlangıçta belediye olarak biz yapalım istedik ama Sayın Cumhurbaşkanımız Emlak Konut’un üstlenmesini önerdi.”

Akpınar sakinlerini dinleyince en son anlaştıkları girişim grubuyla sanki ilave bir imar talebi yokmuş gibi gösteriliyor ama Başkan Aktaş emsal artış talebinin varlığına dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın hakkaniyet hassasiyeti, kent menfaatleri ve olası açılabilecek plan iptal davalarını da dikkate almasını yadırgamamak gerekiyor.

Fakat, bölgedeki yapıların risk durumu ve beklenen Marmara depremi gerçeği de göz önüne alınarak makul bir çözüm yolu bulunması da kaçınılmaz görünüyor.

 

Başkan Keskin de yakalandı

Uzmanlar, bırakın çemberin daralmasını artık hepimizin onun içinde olduğunu söylüyor.

Maalesef koronavirüs salgını ülkemizde ve kentimizde her geçen gün yayılıyor.

Bursa’daki vaka artış oranı Türkiye ortalamasının çok üstünde. Çabalar bunu durdurmaya yetmiyor.

Bu illete en son yakalanan siyasetçilerimizden biri de Keles Belediyle Başkanı Mehmet Keskin.

Dün Başkan Keskin’in testinin de pozitif çıktığını öğrendik. Bursa’da daha önce de virüse yakalanan belediye başkanlarımız oldu.

Keskin’e şifa ve illeti atlatıp en kısa sürede görevinin başına dönmesini diliyoruz.

 

Kooperatif Market Bursa’ya bir şube ve depo daha açıyor

Türkiye’de çiftçilerin ortak olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne bağlı olarak yurt genelinde hizmet veren Tarım Kredi Kooperatif Market Bursa’da bir şube ve depo daha açıyor.

Konak Mahallesi’ndeki Beşevler Şubesi ile Kestel Narlıdere’deki depo yarın saat 10.00 ve 11.30’da düzenlenecek iki ayrı törenle hizmete girecek.

Çiftçilerin ürünlerinin direk pazarlandığı marketlerin ülke genelindeki sayıları da giderek artıyor.  Törenlere Kooperatif Market Genel Müdürü de katılacak.  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X