İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aslan’dan,‘Orhaneli’yi öksüz bıraktılar’ tepkisi

Kısa bir süre önce, kentimizin güneyindeki üç ilçe 2. derece kalkınmada öncelikli bölge statüsü kazandı. Keles, Büyükorhan ve Harmancık bundan faylandırılırken, Orhaneli kapsam dışı bırakıldı.

İktidar partisi Bursa milletvekilleri, ‘yenil yılda parametreler değişecek ve Orhaneli de kapsama girecek’ açıklaması yapsa da ilçede karara tepki sürüyor.

Dün Olay Medya’yı ziyaret eden İYİ Parti Orhaneli İlçe Başkanı Mümtaz Aslan bu konuda iktidar partisi il ve ilçe yöneticilerini suçluyor.

Başkan Yardımcısı Veyis Sevinç ve İlçe Sekreteri Halil İbrahim Özkan ile ziyaretimize gelen Aslan, “Kalkınmada öncelikli yöre statüsü dışında bırakılarak Orhaneli öksüz kaldı. Bunda iktidar partisinin il ve ilçe yöneticilerinin başarısızlığı söz konusu. Sayın Bakan Hakan Çavuşoğlu ilçe kongresinde bu durumu 2021’de yeniden değerlendireceklerini söyledi. Oysa hata ettik, derhal alıyoruz demeliydi. Son derece talihsiz bir açıklama bu diye konuştu.

Aslan, yörenin en büyük beklentilerinden biri haline gelen yol ve tünel çalışmalarına da değindi.

Orhaneli yolunda ve tüneldeki çalışmaların 2023’te biteceğine inanmadığını vurgulayan Aslan şöyle devam etti:

Orhaneli-Harmancık Yolu ve Kapıkaya tünelinde hiç çalışma olmaması düşündürücü. Makineler Keles Yolunda daha fazla çalışıyor. Ayrıca bizim siyasiler bu yolu Bursa,Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan yolu diye tanımlıyor. Oysa Bursa-Antalya-Kütahya yolu deseler buralar çift şerit olmak zorunda.

Dedesinin 1972’de, babasının 1991’de yol hayali ile öldüğünü, kendisinin de 55 yaşında aynı hayalle siyaset yaptığını hatırlatan Aslan, “Siyasete de atalarımın ve kendimin o hayalini gerçekleştirebilir miyim diye girdim dedi.

Orhaneli için yapılacak her iyi işte iktidara desteğe hazır olduklarını bildiren Aslan, “Orhaneli’deki çalışmaları hiç beğenmiyoruz. İlçede halen kanalizasyonu olmayan, fosseptik kullanan ve asfaltı bulunmayan sokaklar var. Belediye başkanımıza Orhaneli için gerekirse Ankaraya da geliriz, bakanlarla görüşmeye de gideriz dedim. Biz belediye başkanının başarılı olmasını isteriz. Zira 3 yıl sonra seçim var, başarılı bir rakiple yarışmak isteriz. Orhaneliyi 20 yıldır Bursadan gelenler yönetiyor. Yeter artık, biz yönetmek istiyoruz diye konuştu.

Orhaneli’ye yapılması planlanan 5 bin kişilik cezaevine de İYİ Parti olarak destek vereceklerini anlatan Aslan, “Bu bacasız sanayi demek. Yapanı ve başaranı tebrik ederiz dedi.

İYİ Parti’nin üye sayısını artırmak için gece gündüz çalıştıklarına da dikkat çeken Aslan, 3 yıllık süreçte ilçedeki hanelerin yüzde 80’inini ziyaret etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Orhaneli’den gelen bilgiler böyle.

Anlaşılan İYİ Parti İlçe Başkanı Aslan bu çıkışıyla Orhaneli siyasetini ısıtmak istiyor.

 

Harmancık Cittaslow üyeliğine hazırlanıyor

 

Bursa’da ana arterlerin cephe iyileştirme çalışması kentte görüntüyü değiştirdi. Benzer uygulama şimdi Harmancık’ta da başlatılıyor. Bu kez amaç sadece cephe güzelleştirme değil. Enerji tasarrufu sağlama, geleneksel mimari dokuya uyum, sürdürülebilirlik ve koruma gibi amaçlar da var.

Harmancık Belediye Meclisi aldığı bir tavsiye kararıyla ilçede merkez mahallesindeki ana arterlerdeki binalarda mantolama ve tek tip boya ile birlikte yöresel mimariye uyum şartı koydu.

İlk uygulama ise Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Şehit Adil Kınık Eğitim Kampüsü’nde ve Nuri Karaveyisoğlu konağında yapıldı.

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş şöyle konuştu;

“İlçemiz için sürdürülebilir yöresel mimari yapı projemiz kapsamında, pilot uygulamamız olan yeni okulumuzun cephe kaplama örneği ile merkez mahallemizde tek tip mantolama ve boyama yapılması kararımızı meclis üyelerimizin oy birliği ile aldık. Tavsiye kararımızı kamu kurum ve kuruluşlarımıza tebliğ ettik. Hemşehrilerimizin de projemize destek olacağından eminiz” dedi.

Harmancık bu kararlarla Avrupa Yavaş Şehirler Ağı Cittaslow üyeliğine hazırlanıyor.

 

MHP’den iki anlamlı önerge

 

Önceki gün, Yıldırım Belediye Meclisi’nin MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili ile sohbet ederken iki önerge verdiklerini öğrendik.

Bunlardan biri, ilçeden geçen aktif fay hatlarının imar planlarına işlenmesi, muhtemel afet bölgelerine yapı yasağı getirilmesi diğeri es ilçeye bir kurtuluş anıtı dikilmesi.

MHP’nin öteden beri belediye meclislerindeki yapıcı muhalefet anlayışının Yıldırım’da da sürdüğünü görüyoruz.

İkisi de son derece anlamlı önerge.

AK Partili Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ittifak ortaklarından gelen bu talebi dikkate alacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X