İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkanlar bölge vekili Mesten ile sorunları masaya yatırdılar

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’in sorumluluk bölgesi Dağ ilçelerinin sorunlarını düzenli olarak ilçe ve belediye başkanlarıyla değerlendirdiğini biliyoruz.

O toplantıların sonuncusu dün sabah BURFAŞ’ın Dobruca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, İlçe Başkanı Ramazan Turhan, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, İlçe Başkanı Özcan Yeni, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, İlçe Başkanı Kamil Turhan ile Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş katıldılar.

Geçen hafta 7. olağan kongrelerini atlatan AK Parti ilçe başkanlarının bir hayli rahatladıkları görülüyor.

Toplantıda yörenin en önemli konularından biri olan yol ve tünel projelerinin son durumu değerlendirildi.

Toplantı sonrası da Doğancı Tüneli şantiyesi gezildi.

Ayrıca 2. derece teşvik bölgesi kapsam dışında kalan Orhaneli’nin durumunun da masaya yatırıldığını öğrendik.

AK Parti Milletvekili Mesten’e telefonla ulaşıp, toplantının nasıl geçtiğini sorduk.

Vekil Mesten, “Bu toplantıları zaman zaman tekrarlıyoruz. İlçe başkanlarımız kongreden yeni çıktılar. Hem bir kongre sonuçlarını hem de birlik ve beraberliği değerlendirdik. Partimizin bölgedeki ilçe kongreleri sıkıntısız tamamlandı” dedi.

 

Doğancı Tüneli’nde 330 metreye ulaşıldı

Şüphe yok ki, bölge milletvekili Mesten ve ilçe başkanlarının en çok üzerindeki durdukları projelerden biri Doğancı Tüneli. Zira burada bölgedeki ulaşımı kısmen rahatlatacak bir çalışma sürüyor.

Toplantı sonunda başkanlarla birlikte Doğancı Barajı sırtlarındaki tünel inşaatını da incelediklerini söyleyen Milletvekili Mesten şöyle konuştu:

Malumunuz, pandemi nedeniyle bütün projelerde olduğu gibi burada da 2-3 aylık kaybımız oldu. Zemin sıkıntısı da bulunan bölgede tek yöndeki delmeyle 330 metreye ulaşıldı. Diğer yönden, yani Doğancı Mahallesi’nden de ekim ayı sonunda delme çalışması başlayacak ve iş daha da hızlanacak.”

2 km uzunluğundaki tünelin 6’da biri tamamlanmış görünüyor. Zıt yöndeki çalışmayla bunun daha da hızlandırılması öngörülüyor.

 

Yatırımcılara bölgeyi gezdirecek

AK Parti Milletvekili Osman Mesten ayrıca toplantıda, Orhaneli’nin 2. derece teşvik bölgesi kapsam dışında kalmasını da ele aldıklarını söyledi.

Kendilerinin iki hafta önce Ankara’da 5 Bursa milletvekili ile birlikte Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir görüşme yaptıklarını, yeni yılda parametrelerin değişeceğini ve Orhaneli’nin de buna dahil edilmesi için çalıştıklarını başkanlara ilettiklerini hatırlattı.

Mesten ayrıca tarımsal teşvikler anlamında da ilçelerin ve başkanların yeni talepleri olduğunu vurguladı.

Diğer yandan Vekil Mesten, bölgedeki üç ilçenin teşvik kapsamına dahil edilmesinin ardından önümüzdeki günlerde bir grup yatırımcı ile bölgede inceleme yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Mesten’in ve başkanların buluşması sonrası değerlendirmelerinden yörenin sorunları, yatırımları, projeleri ve beklentilerinin ekip olarak sıkı biçimde takip edildiğini anlıyoruz.

 

Hani filtresiz çalışmayacaktı?

Burası Orhaneli Termik Santrali.

İyi ki, yargı Bursa’da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin kent merkezine kurmayı planladığı termik santrali projesini durdurmuş.

Olay’ın bunda büyük çabası oldu.

Yoksa, o da tıpkı Orhaneli’de olduğu gibi Bursa’nın, Bursalıların üstüne işte böyle kabus gibi çökerdi.

Fotoğrafları Orhaneli Gündem sayfasından dostumuz İsmail Kaya paylaştı.

Gerçekten iç ürperten kareler.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve en önemlisi de acaba Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu durumdan haberdar mıdırlar?

Nerede o bakanlığa anlık bildirim gönderen teknoloji verileri?

Yöre halkını zehirleyen bu bacaya kim müdahale edecek?

Yoksa, işletici şirketin kazanç hırsı, bölge insanının sağlığından daha mı önemli?

Bu fotoğrafları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görse acaba bürokratların hali nice olur?

Doğrusu yanıt bekleyen sorular bunlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X