İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa’nın yeni imar anayasası

Bugünlerde Türkiye’nin kentlerini kuşatan çarpık yapılaşmayı imar barışı ile kayıt altına almak için yasa çıkarıldı.

Hükümet, bir yandan da ülke genelinde planlı yapılaşma için düzenlemeler yapıyor.

En son tüm Türkiye’yi ilgilendiren ve yürürlüğe girmesi bir kaç kez ertelenen Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği uyulamaya geçti.

Ardından da kentlere özgü yönetmelikler çıkarılmaya başlandı.

Bunlardan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz aylarda onaylanan Bursa’ya özgü İmar Yönetmeliği de önceki gün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

9 bölüm ve 71 maddeden oluşan yönetmeliğin ilk maddesinde, “Bu yönetmeliğin amacı plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlemektedir” ifadelerine yer veriliyor.

Artık Bursa’da yürürlükteki imar planlarına bağlı olarak yeni inşaat yapacakların ruhsatları bu yönetmeliğe göre verilecek.   

 

Darbe sevici STK

 

Son 16 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı koltuktan alaşağı etmek için sadece siyasi partiler mücadele etmiyor.

Sandıkta başaramadıklarını başka yöntemlerle elde edeceklerini sananlar yine boş durmuyorlar.

Bunların içinde STK’lar da bulunuyor.

Onlardan biri Atatürkçü Düşünce Derneği.

Önceki gün bu derneğin sosyal medya hesabından paylaşıldığı iddia edilen bir gönderim, Türkiye’de infiale yol açtı.

27 Mayıs darbesinin 58. yıldönümünde utanç verici bir paylaşımla karşılaştık.

İçişleri Bakanlığı bu paylaşım üzerine ADD yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

O paylaşımda resmen, açık açık dönmemin Başbakan’ı merhum Adnan Menderes ve iki bakanını ipe kadar götüren 27 Mayıs 1960 darbe sürecine övgüler düzülmüş, dönemin darbeci, cuntacı demokrasi düşmanlarına alkış tutulmuştu.

Bir sivil toplum örgütü, ülkeyi 50 yıl geri götüren, demokrasiyi ortadan kaldıran, meşru hükümeti silah zoruyla deviren, memleketin yönetimini zorbalıkla ele geçiren, kukla mahkemelerde ülkenin başbakanını ve bakanlarını ipe çektiren utanç verici süreci överse, bütün bundan mağdur olmuş kitlelere hakaret etmiş olmaz mı?

Giderek marjinalleşen, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dil kullanan, halk arasında kin ve nefret tohumları eken bu STK’nın eğer o paylaşımı doğru ise sorumluları bunun hesabını vermeli.

Bu ülke, yakın geçmişte aynı derneğin ve diğer oluşumların düzenlediği cumhuriyet mitinglerinde, ‘ordu göreve’ diye pankart açanları ve o pankart altında poz veren rektörleri de unutmadı.

Ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adıyla kurulmuş, sözde onun düşüncelerini yayma amaçlı bir STK aracılığıyla darbe çığırtkanlığı yapanların demokrasiden de zerre kadar nasiplerini almadıkları anlaşılıyor.

24 Haziran seçimleri öncesi topluma fitne tohumları saçan bu paylaşım öyle, sıradan, basit bir paylaşım değil, ihtilalcipostal yalayıcı bir zihniyetin dışa vurumudur.

 

Bursaspor kongresi

 

Kentimizin ana simgelerinden Bursaspor’un hafta sonu olağan kongresi vardı.

Kongrede dört başkan adayı çıktı bu kez. Ama içlerinden ipi göğüsleyen yine Ali Ay oldu.

İki güne yapılan kongre Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda yapıldı.

Kongre, stadyumun çok amaçlı kullanılabileceğini de gösterdi. Uzunca süredir maçlar dışında atıl tutuluyordu.

Kongre sonunda tekrar göreve getirilen Ay ve ekibini kutluyoruz. Umarız, iki sezondur yaşanan sıkıntılar artık son bulur.

Ligde kalmaya değil, zirvede oynayan bir takıma sevinmek hepimizin en büyük beklentisi. Doğru transferlerle Bursaspor’un zirveye oynayacağı yeni bir lig sezonu olur inşallah.

Yeni dönemde Keles Kendir Yaylası Kamp Merkezi projesi ve Vakıfköy Bursaspor Lisesi olmak üzere çok sayıda yeni yatırımın da müjdesi verildi.

Dileriz, sportif başarılarla birlikte onlar da en kısa sürede hizmete açılır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X