İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa’yı dışa açan etkinlik FOTOFEST dijital ortamda

Uluslararası nitelik kazandırılmış tüm festivaller, yerleşimleri dünyaya, dışa açmanın, tanıtmanın en önemli ayaklarından biridir.

Bursa’nın bu anlamda 10 yıldır süregelen önemli bir etkiliği var.

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali FOTOFEST bundan 10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nce Kent Konseyi bünyesinde başlatılmış ve uluslararası boyut katılmış bir etkinliktir.

Merhum Semih Pala’nın FOTOFEST’e kattığı değeri anmadan geçemeyiz.

Bunun her geçen yıl gelişip büyümesini görmek sevindirici.

Büyükşehir Belediyesi’nin himayesiyle Kent Konseyi’nin organizasyonunda Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği BUFSAD’ın katkılarıyla gerçekleşen festivalin dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri ve Türkiye’nin en büyük fotoğraf etkinliği haline gelmesini önemsiyoruz.

Elbette etkinliğin 10 yılda mesafe kat etmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin maddi manevi desteği küçümsenemez.

Dün, 16-24 Ekim tarihleri arasında bu yıl dijital ortamdan fotoğraf tutkunlarına kapılarını açacak olan festivalin tanıtım toplantısı vardı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı dinledik.

Aktaş, bu yıl ‘Uzak/Yakın” temasıyla başlayacak festivalin FOTOFEST’in pandemi nedeniyle Youtube kanalından dijital olarak sanatseverlere buluşacağını açıkladı.

18 ülkeden yerli yabancı 270 katılımcının başvurduğu festivale tam 418 eser gönderilmiş. Kamil Fırat başkanlığındaki jüri bunları değerlendirip 151’ni sergilemeye değer bulmuş. Festivalin bu yıl ki onur konuğu foto muhabiri Ozan Sağdıç.

Başkan Aktaş festivali pandemi nedeniyle sanal ortamda düzenlemek zorunda kaldıklarını fakat iptal etmediklerini açıkladı.

Sergilerin sanal ortamdan izlenebileceğini, anlatan Aktaş, festivalin de 16 Ekim Saat 20.00’de Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacağını duyurdu.

Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan da festivale destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a şükranlarını sundu.

Aynı şekilde BUFSAD Başkanı Serpil Savaş da 10 yıldır gerçekleşen festivale sağlanan destek nedeniyle Aktaş’a teşekkür etti. Savaş ayrıca, Bursa’daki pandemi mücadelesinin fotoğraflarından oluşan sergiyi de yakında açacaklarını duyurdu.

Basın toplantısında Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Düşünsel Şentürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ile AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de katılımcılar arasındaydı.

 

BUFF’tan vazgeçilmiş değil

Büyükşehir Belediyesi bu yıl pandemi nedeniyle canlı performans gerektiren Uluslararası Bursa Festivali’ni ve Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nı iptal etmek durumunda kaldı.

Ama Aktaş’ın FOTOFEST’in iptal edilmeden dijital ortamda gerçekleşmesini istediğini ve Kent Konseyi’ni de bu konuda cesaretlendirdiğini gördük.

Meslektaşlarımız Aktaş’a başka bir etkinliği daha sordu.

Aktaş’ın yeniden hayata geçirmek istediği eski İpekyolu Film Festivali yerine kısa adı BUFF olan, Bursa Uluslararası Film Festivali de pandemi nedeniyle başlatılamadı.

Başkan Aktaş bundan vazgeçmediklerini, açıklandığı şekilde hayata geçirileceğini yineledi.

BUFF da hayata geçtiğinde Bursa’nın uluslararası etkinlik sayısı daha da artacak.

 

EBA için tam seferberlik

Yüz yüze eğitimin pandemi nedeniyle tam olarak yapılamadığı ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA yayınlarına erişimde zorlanan öğrencilere dönük yerel yönetimler ve STK’ların çabaları var.

Osmangazi Belediyesi’nin mahallelerdeki Bilgi Evleri’nin internet şansı olmayan öğrencilere açmasından sonra dün de ilçedeki STK’lardan biri olan Sakarya Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği  mahalledeki interneti olmaya çocuklara lokal binasını tahsis etti.

Buradan ücretsiz ders yapabilecek olan çocuklar derslerinden geri kalmayacak. Dernek daha evvel de ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye ve tablet desteği sağlamıştı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X