İhsan Aydın
İhsan Aydın

Erdoğan Bursa’dan hangi mesajı verdi?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 21 Ocak’taki İl Kadın Kolları kongresinin ardından dün bu yıl içinde bir kez daha Bursa’daydı.

Erdoğan, Bursa’ya o tarihte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Afrin Harekâtı’nın ikinci gününde gelmişti.

Bu kez de yine önemli bir tarihte şehrimizi ziyaret etti.

Erdoğan, Kuzey Irak’taki terör yuvası Kandil’e TSK’nın başlattığı hava operasyonlarının ilk günü Bursa’daydı. Şüphesiz, böylesi bir günde söyleyecekleri de önemliydi.

Kandil harekâtının başlatıldığını Bursa’dan önce gittiği Niğde mitinginde kamuoyuna açıklamış oldu.

Dünün başka bir önemli gündem maddesi de büyüme rakamlarıydı.

Her türlü dış ve iç saldırıya rağmen Türk ekonomisinin büyüme rekorları kırmaya devam ettiği görüldü.

Bütün bu veriler şüphesiz Erdoğan’ı da hoşnut eden gelişmelerdi.

Peki, Erdoğan üç saate yakın rötarlı geldiği Bursa’da neler söyledi?

Her zamanki gibi CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Millet İttifakı’na çattı. Diğer partileri ve adayları yine ağzına bile almadı.

Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde hastanelerinin içler acısı durumunu yansıtan eski görüntüler eşliğinde rakiplerine çatmaya devam eden Erdoğan, Türkiye’ye kazandıkları yeni şehir hastanelerini de mitinge gelenlere video aracılığıyla izletti.

Ardından Doğanköy’de yapımı süren “Bursa Şehir Hastanesi’ni gelecek yıl açacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bay Kemal’in Genel Müdür olduğu o hastanelerde hijyen diye bir şey yoktu. Ya Bay Kemal, siz busunuz işte” diye konuştu.

Bursa’daki ihtiyaç sahiplerine 3 milyon liralık kaynakla desteklediklerini anlatan Erdoğan, TOKİ aracılığıyla Bursa’ya 20 bin konut inşaa ettiklerini, 342 kilometre ilave bölünmüş yol yaptıklarını 16 adet yol projesinin yapımının da sürdüğünü hatırlattı.

Devam eden hızlı tren projesinin de gelecek yıl hizmete gireceğini müjdeleyen Erdoğan, yapımı tamamlanan otoban sayesinde de İstanbul-Bursa arasının 2,5 saatten bir saate indiğini bildirdi.

Erdoğan, “Bay Kemal, Bay Muharrem bunları biz yaptık ya. Sizin geçmişinizde böyle bir şey var mı” diye sordu.

Bursa-Bilecik Hızlı Tren Projesi’nin yapımının süratle devam ettiğini de kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

“Ama bunlar hızlı trene de karşı, istemezükçü. İnşallah önümüzdeki yıl hızlı treni tamamlayıp hizmetinize sunuyoruz. Hızlı tren hattı tamamlandığında Bursa-Eskişehir arası 1 saate, Bursa-Ankara, Bursa-İstanbul 2 saat 15 dakika, Bursa-Konya arası 2 saat 20 dakika, Bursa-Sivas arası 4 saate inecek. Bursa-Gemlik demiryolu projemizin hazırlıkları da tamamlandı. Bursa Serbest Bölgesi ile DOSAB’ın yükleri demiryolu ile taşınacak. Bursa’ya bir de tren garı yapacağız.”

Erdoğan, Uludağ Tabiat Turizmi Master Planı ve Uygulama Eylem Planı’nı hazırladıklarını da hatırlattı. Uludağ’ı 4 mevsim turizm yapılır hale getireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Bursalı çiftçilere 1,4 katrilyon lira tarımsal destek verdiklerini, ama CHP liderinin, ‘çiftçiye bir şey vermediler’ dediğini hatırlattı ve kendisine ‘dürüst ol dürüst’ diye seslendi. 

Cumhurbaşkanı, “Büyüyen ülke bunları yapar. Büyümeyen yapabilir mi” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’da 275 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini de kaydetti. Erdoğan, BTSO’nun TEKNOSAB’ına da vurgu yaptı. Buranın altyapı ve kamulaştırmasına 2 katrilyon lira harcadıklarını da dile getirdi.

Türkiye’nin Hindistan’dan sonra büyümede iki numara olduğunu da hatırlatan Erdoğan, “Vatan yansa, ateşinde ısınacak kadar bir muhalefetimiz var. Biz bunlara yıkım ekibi diyoruz” diye konuştu. 

Erdoğan, her seçimde CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sorduğu soruyu  Bursa’da Muharerem İnce’ye de yöneltti.

“Bay Muharrem 24 Haziran’da sen birinci olamazsan çekip gidecek misin?” dedi.

Erdoğan, “Milletvekillerini ağlata ağlata başka partilere pazarladılar. Ülkeni muhalefet partisini bölücü örgütün istepnesine çevirdiler” diyerek de CHP’ye yüklenmeyi sürdürdü.

“24 Haziran’da Muharremi’in morali bozulacak ama. Türkiye’nin morali bozulacağına, varsın onun morali bozulsun. Şimdi de askerimizin moraline kafayı takmış” diye de İnce’ye çattı.

Erdoğan Bursalılara da, “Oylarınıza, iradenize, demokrasiye sahip çıkın. Rehavete kapılmayın, tatilin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz” diye çağrıda bulundu.

Sıcağa ve rötara rağmen alandaki kalabalık az değildi. Erdoğan’ın Atatürk Stadyumu Meydanı için yeni bir revizyon isteği de vardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X