İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kırsal ilçeler Büyükşehirli olmanın avantajını yaşıyor

Meslek büyüğümüz Ahmet Emin Yılmaz ile dostumuz İlhami Yıldız dünkü köşelerine taşıdılar.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, Dağ ilçelerinde Orhaneli’nden sonra ikinci evsel atıksu arıtma tesisini Harmancık’a yapmak için yüklenici firmaya yer teslimine bulundu.

Yarısı İller Bankası katkısı ve BUSKİ bütçesiyle yapılacak 14 milyon liralık tesisin yer teslim tutanakları Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile İller Bankası Projeler Müdürü Ercihan Subaşıoğlu ve BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Devrim İzgi’nin huzurunda imzalanmış.

6-7 bin nüfuslu Harmancık için gerçekten büyük bir yatırım bu. Tamamlandığında ilçenin daha önce sorun olan ve Balıkesir yolu üzerinde koku yayan evsel atıklar arıtılarak doğaya salınacak. Böylece atıkların çevreye verdiği zarar ve koku da ortadan kalkacak.

İlçe belediyesinin kendi imkanlarıyla altından kalkabileceği bir yatırım değildi.

Zira, sadece bu tesisi yapabilmek için belediyenin en az 3-4 yıl hiç başka kalemlere harcama yapmadan arıtma tesisine kaynak kullanması gerekecekti.

6360 Sayılı Bütünşehir Yasası ile artık bu projelerin yapım ve işletim sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne, dolayısıyla da BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne verildi.

BUSKİ de Bursa’nın en uzak ve az nüfuslu ilçesi olan Harmancık’ın Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımına başlamış oldu.

Büyükşehir Belediyesi olmasa bunu ilçe kaynaklarıyla yapmak mümkün değildi.

Bu açıdan, kimileri Büyükşehirli olmayı dezavantaj olarak görüyor ama böylesi yatırımlar da o sayede ilçelerimize hızlı biçimde geliyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapısı komple yenilenen ilçenin arıtma tesisi eksiği de giderilmiş oluyor.

 

İsmail Hoca artık kırmızı plakalı

 

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu TBMM Grup Başkanı oldu.

İsmail Hoca artık memleketi Bursa’ya ve Orhaneli’ye kırmızı plakalı meclis otosu ile gelecek.

Prof. Tatlıoğlu, doğum yeri ve diğer dağ ilçeleri için de uzun bir aradan sonra kırmızı plakalı isim olarak tarihe geçecek.

Prof. Tatlıoğlu dün TBMM Grup Başkanlığı’nı kendisine tevdi eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve destek veren milletvekili arkadaşlarına sosyal medya hesabından teşekkür etti.

2-3 dönemdir Ankara’da üç ayrı partiden üç milletvekiline sahip olan Dağ ilçeleri böylece uzun bir aradan sonra TBMM’de önemli bir mevkide temsil şansı buldu.

Değerli hemşerimiz İsmail Hoca’nın yeni görevi hayırlı olsun.

 

Ufuk Cömez’in rahat kongresi

 

AK Parti haftasonu 3 ilçeyle Bursa’daki kongrelerini tamamlıyor.

Orhangazi, Yıldırım ve Osmangazi 7. olağan kongreleriyle 17 ilçede süreci tamamlayacak olan AK Parti’de artık gözler il başkanlığı kongresine çevrilecek.

Kongreler için pandemi tedbirleri de alınmış durumda.

Örneğin;
Osmangazi ilçenin kongresi yarın saat 12.30’da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin dış mekanında mesafe kurallarına uygun oturma düzeni ile yapılacak. Daha evvel 14.00 olarak duyurulan kongre öne çekildi. Osmangazi’de Ufuk Cömez’in tek aday olarak gireceği kongrede Genel Merkez’in onayladığı listeler de büyük ölçüde netleşmiş görünüyor. Pandemi nedeniyle sadece delegelerin ve protokolün davetli olduğu kongrede Cömez’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Benzer şekilde Orhangazi ve Yıldırım kongreleriyle de pazar günü yapılacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X